Toyota RAV4 blir elbil

Toyota bekrefter nå at man tar sikte på å ha en helelektrisk versjon av RAV4 klar om et par år. Men bare i USA.

RAV4 har vært en forholdsvis populær folke-SUV i en årrekke
RAV4 har vært en forholdsvis populær folke-SUV i en årrekke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi kunne melde for kort tid tilbake er Tesla i gang med å utvikle prototyper på elektriske biler basert på Toyotas vanlige modeller. Dette er et ferskt samarbeid og man har åpent gått ut og bekreftet at man vil kombinere kompetansen sin i helelektriske kjøretøy under Toyotas merkenavn.

Det har vært knyttet en del spekulasjon til hvilke bilmodeller dette gjelder helt konkret. Nå går Toyota ut og bekrefter en av kandidatene det har vært snakket mest om, nemlig RAV4. Den første prototypen er allerede overlevert til Toyota. Første generasjon RAV4 hadde for øvrig en svært diskret karrière som elbil rundt årtusenskiftet.

USA

RAV4 skal utstyrt med elmotor og batterier videreutvikles for produksjon. Toyota selv sier at de tar sikte på å ha bilen ferdig og klar for markedet i 2012. Dessverre for oss europeere, sier man også at det er USA man i første omgang konsentrerer seg om.

Det er imidlertid liten tvil om at dersom man klarer å fremskaffe en konkurransedyktig elbil for det amerikanske markedet i 2012, vil det neppe ta alt for lang tid før denne blir tilgjengelig for andre markeder også. Europa burde være høyaktuelt i så måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer