Toyota RAV4 kraftig ned i pris

Toyota RAV4 har nå fått en ny, gjerrig bensinmotor og en ny, trinnløs automatgirkasse. Den nye teknologien gir lavere CO2-utslipp, noe som igjen gir reduserte avgifter og lavere priser.

Toyota RAV4 kraftig ned i pris
Publisert
Sist oppdatert

Vi må innrømme at ovenstående ikke er en fersk nyhet. Etter å ha snakket med den norske Toyota-importøren viser det seg nemlig at RAV4 med ny bensinmotor og automatgirkasse kom til landet allerede ved juletider. Vi er imidlertid ikke de eneste som har gått glipp av disse spennende RAV4-nyhetene. Et av verktøyene vi abonnerer på, Bildata Proff, utgitt av Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), er i skrivende stund fortsatt ikke oppdatert med de nye prisene. Det samme gjelder andre prisguider rundt omkring på nettet.

43.000 kroner billigere

Men selv om nyheten altså ikke er fersk, er den likevel meget interessant. Det viser seg nemlig at RAV4 ikke bare har fått en ny og sterkere bensinmotor - samtidig har bilen blitt betydelig billigere. Mens rimeligste utgave av RAV4 2.0 VVT-i kostet 391.000 kroner, kan du nå få kjøpt en RAV4 2.0 Valvematic for 348.000 kroner. Det betyr at bilen har blitt 43.000 kroner billigere.

Variable ventilløft

Og dette har altså skjedd samtidig som bilen har fått en helt ny og mer effektiv motor. Mens den utgående VVT-i-motoren produserte 194 Nm og 152 hestekrefter, kan den nye Valvematic-motoren skilte med henholdsvis 198 Nm og 158 hestekrefter. En av forklaringene bak de forbedrede ytelsene er det faktum at den nye motoren i tillegg til variable ventiltider (VVT-i) også har fått variable ventilløft (Valvematic).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer