Toyota RAV4 nå som hybrid

For første gang en helt ny hybrid-utgave av RAV4.

OPPGRADERT: Det er ikke mye i interiøret som sladrer om at det er en hybrid versjon av RAV4 vi har med å gjøre. Men Det er gjort endringer i form av forbedrede materialer og et nytt kombiinstrument med ny skjerm. Foto: TOYOTA
OPPGRADERT: Det er ikke mye i interiøret som sladrer om at det er en hybrid versjon av RAV4 vi har med å gjøre. Men Det er gjort endringer i form av forbedrede materialer og et nytt kombiinstrument med ny skjerm. Foto: TOYOTA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede gått 20 år siden første generasjon Toyota RAV4 fornyet folkesuv-klassen og dagens generasjon, den fjerde, prøvekjørte vi første gang våren 2013.

Vi lot oss overraske at hybrid-spesialisten Toyota - som lanserte Prius allerede i 1997 - fortsatt ikke tilbød en hybrid utgave av den populære SUV-en.

Det var Mitsubishi som kom dem i forkjøpet med sin Outlander PHEV - som atpå til er en ladbar hybrid, hvilket gir den større avgiftsfordeler og dessuten muliggjør bykjøring på ren eldrift enn en vanlig hybrid.

Følger Lexus NX

Men nå har da omsider RAV4 også i det minste fått en elektrisk motor i tillegg til bensindrift, selv om den dessverre ikke er plug-in (ladbar). Den vises på 2015 New York International Auto Show.

Denne versjonen har fått det lange navnet RAV4 Hybrid All Wheel Drive (AWD) Det er en 2,5-liters bensinmotor i kombinasjon med en hybridenhet og en ekstra elektrisk motor på bakakselen, som gir hybrid fremdrift til RAV4.

Det presiseres ikke noe om ytelser i presseinformasjonen vi har mottatt, men vi antar at det i bunn og grunn dreier seg om drivlinjen vi tidligere har testet i Lexus NX 300h - og der produserer systemet i kombinasjon 197 hestekrefter mens den har et kombinert forbruk oppgitt til 0,51 liter per mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer