Toyota regjerer, Volvo sliter

Toyotas norske suksess vil ingen ende ta. Hver sjette bil som ble solgt årets tre første måneder hadde Toyota-logo i grillen. Men også Hyundai og Audi har grunn til å glede seg over norske biltrender.

Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av mars hadde norske bilforhandlere solgt drøye 25.000 nye personbiler. Dette er en tilbakegang på 8,4 prosent sammenlignet med fjorårets første kvartal, da det ble solgt nesten 27.500 personbiler. Det skal imidlertid understrekes at fjoråret var et uvanlig godt år for norske bilimportører, som i løpet av året klarte å omsette hele 115.000 personbiler. Så mange biler har det ikke vært solgt i Norge siden 1998.

Forbi Volkswagen i 2001

Den store vinneren siden den gang heter Toyota. I 1998 hadde Toyota 10,2 prosent markedsandel her i landet. Dermed lå Toyota langt, langt bak Volkswagen, som kunne skilte med 15,3 prosent. Siden den gang har det imidlertid bare gått fremover for Toyota. I 2001 klarte Toyota å selge 12.379 biler, 76 biler mer enn Volkswagen. Dermed var Toyota blitt Norges mest populære bilmerke. De siste årene Toyota økt sitt forsprang og i fjor endte Toyota opp med hele 15,0 prosent markedsandel, med Volkswagen trygt nede på 13,3 prosent.

Corolla Norges mest solgte

Men Toyotas norske fremganger ser ikke ut til å stoppe der. Ved utgangen av årets første kvartal hadde Toyota-forhandlerne solgt 4.175 biler, noe som gir en markedsandel på 16,6 prosent. Toyota har altså økt sin markedsandel med 1,6 prosentpoeng sammenlignet med fjoråret sett under ett. Fremgangen skyldes først og fremst Toyota Corolla, som uten sammenligning er Norges mest solgte bil. Den nye syvseteren Corolla Verso har også bidratt. Avensis, som var fjorårets mest solgte bil, går faktisk noe tilbake, og må nå finne seg i en andreplass på bestselgerlisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer