Toyota roter

I Toyota-systemet er det delte meninger om hvor rask Land Cruiseren er. Vi oppklarer så godt det er mulig.

FORVIRRING: Hvor rask er egentlig Toyota Land Cruiser? Foto: Stian Gihle
FORVIRRING: Hvor rask er egentlig Toyota Land Cruiser? Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helgen var vi ute og luftet den nye terrengbilen til Toyota. Opplevelsen svarte til forventningene og Toyota leverer igjen et solid produkt.

Se vår test over stokk og stein med Toyota Land Cruiser.

Problemet er at vi har oppgitt en akselerasjon fra 0 til 100 på 11,7 sekunder. Det er litt tregere enn utgående modell, men denne er også litt tyngre og siden den har identiske motordata har den lagt på seg noen tideler.

I den tekniske spesifikasjonen vi har fått av Toyota oppgir de også en 0 til 100 tid på 11,7 sekunder fra 0 til 100. Dette er tallet for automatgiret bil. For manuell girkasse er tallet 12,4 sekunder.

Så lang er alt vel.

Kaosinformasjon

Det er først når vi begynner å se på nettsidene til Toyota det begynner å gå i ball. Her hersker det reneste kaos, og vi skjønner godt at heller ikke dere lesere forstår dette.

Vi begynner med det mest optimistiske. Toyota Finland oppgir det samme som oss. De er med andre ord på linje med oss og Toyota sentralt.

Toyota Norge oppgir noe helt annet. de oppgir 14,5 med automatgir og 15,3 med manuelt gir. Det eneste vi kan se er riktig her, er at den er raskere med automat enn med manuell. Toyota Norge får derimot full støtte fra sine franske kollegaer som oppgir det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer