Toyota skal vise elbil

Toyota skal vise et elbil-konsept på Detroit-utstillingen like over nyttår.

Muligens er det iQ som skal vises som elbil i konseptform
Muligens er det iQ som skal vises som elbil i konseptform Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyotas viktigste nyhet på Detroit-utstillingen er utvilsomt nye Prius. Den suksessrike hybridbilen kommer nå i tredje generasjon. Forventningene er høye og CO2-utslippene skal etter sigende ligge under 100 gram med god margin. Samtidig blir fartsressursene trolig bedre, med en kraftigere bensinmotor som primær drivkilde.

El-drevet

Men det kommer mer. Allerede i sommer kunne vi melde at Toyota trolig ville vise en miljøbil i tillegg til Prius, noe vi den gang antok å være nok en hybridbil. Det er fortsatt mulig, men Toyota avslører nå at det dreier seg om et strømdrevet kjøretøy. Hvorvidt vi snakker om en ren elbil eller en plugin-hybrid, vites ikke.

IQ?

To alternativer peker seg ut som de mest sannsynlige. For det første kan det dreie seg om en elektrisk drevet versjon av den nye minibilen iQ. For det andre kan det dreie seg om en plugin-versjon av Prius. Et tredje alternativ kan være at det dreier seg om en helt ny bil, i konseptversjon.

Vi vurderer imidlertid det første alternativet som mest sannsynlig. IQ virker å være godt tilpasset elektrisk drift og det har sjelden vært et bedre tidspunkt for å vise nettopp en elektrisk bybil enn nå. At Toyota ikke har maktet å avkrefte all spekulasjonen rundt dette, tyder også på at det er iQ som spiller hovedrollen her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer