Toyota stopper Hilux-salg

Toyota stopper salget av Hilux med 16-tommers hjul etter avsløringer om farlige kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert
En solid skrape i lakken er det likevel for verdens største bilprodusent.


Det var det svenske bilmagasinet Teknikens Värld som for få uker siden slo stort opp at den populære pickupen var nær ved å velte i den beryktede elgtesten. Nyheten har siden den gang spredt seg over hele verden og skapt alvorlig hodebry for Toyota. Også svenske Auto, Motor och Sport rapporterer om lignende resultater.

Trekkes midlertidig

Og nå kommer meldingen om at Toyota trekker Hilux med 16-tommere fra markedet med umiddelbar virkning inntil man har fått løst problemet på en tilfredsstillende måte.

Innrømmelser

Toyota stopper Hilux-salg


Toyota innrømmer nemlig problemene: - Under visse omstendigheter merker vi at hjulene kan løfte ved en unnamanøver, sier Toyota Europas produktinformasjonssjef Michel Koch til Teknikens Värld og understreker samtidig at tendensene ikke er like kraftige som i svenskenes test.

Og benektelser

Den norske importøren på sin side er mer tilbakeholden i sine innrømmelser. Informasjonsdirektør Per Arne Skramstad hevder at man ikke har klart å reprodusere svenskenes resultater tross gjentatte forsøk. Det heter det også i den offisielle uttalelsen til det norske markedet.

Selges med 15-tommere

Likevel velger man altså å stoppe salget inntil videre testing har ført til en oppklaring av de oppsiktsvekkende resultatene. Utgaven med 15-tommers hjul skal i følge Toyota imidlertid være helt uproblematisk, blant annet takket være tre centimeter ekstra sporvidde.

Teknikens Värld på sin side er neppe helt enige i det og hevder at de oppdaget skumle egenskaper også ved denne versjonen.

Skrape i lakken

Toyota stopper Hilux-salg


75 prosent av norske Hiluxer selges med 15-tommere og derfor vil ikke salgsstoppet få alt for store konsekvenser her til lands. En solid skrape i lakken er det likevel for verdens største bilprodusent. Ikke minst med tanke på at Toyota vektlegger det personbilaktige ved Hilux i sin markedsføring.

Ikke tilbakevirkende kraft

Det gjøres for øvrig ingenting med de bilene med 16-tommere som allerede er solgt her i Norge. – Under vanlige kjøreforhold er det ingen grunn til engstelse, hevder Toyota i en offisiell uttalelse og påpeker at man ikke har fått noen rapporter om uhell som skyldes velt.

ESP er fortsatt ikke tilgjengelig på Hilux og virker som en rimelig og enkel løsning på problemet. Per i dag er det Bare Mitsubishi L200 som har dette av pickupene på det norske markedet.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer