Toyota tar en Tesla

Toyota + Tesla = Sant. Nå kommer resultatene.

Toyota tar en Tesla
Publisert
Sist oppdatert

I det glade året 1997 lanserte Toyota en merkelig skapning av en bil. Bilen lignet en helt ordinær Toyota RAV4, men det var limt på et emblem på bakluken av bilen hvor det stod skrevet EV med store bokstaver. Budskapet fra Toyota dengang var at dette ville være fremtiden.

På bilmessen i Los Angeles, i slutten av november, viser Toyota igjen frem en RAV4 med bokstavene EV på bakluken. Denne gangen er nok prediken om deres ”Electric Vehicle” langt mer troverdig, og teknologien er signert Tesla.

To sjelefrender

Vi har tidligere fortalt om samarbeidet mellom Toyota og Tesla, etter at vi i vår fikk vite at de har inngått et samarbeide om utvikling av elektriske biler. I hovedsak handler dette selvfølgelig om at Toyota putter penger inn i Tesla på samme måte som vi putter mynter på en brusautomat. Vi får en brusboks i retur, mens Toyota får ferdig elbilteknologi. Nå har de valgt å putte teknologien fra Tesla inn i RAV4. Med ett er en ny bil født, Toyota RAV 4 EV.

Ingen tomme løfter

Det er allerede sagt fra Toyota sin side at det skal komme en elektrisk versjon av RAV4 i 2012. Hvorvidt det blir en fullelektrisk bil eller en en hybrid har det ikke kommet klare meldinger om. Mulighetene er også store for at det kan bli en løsning med en såkalt Range Extender, hvor bilen får en liten bensinmotor som lader batteriene underveis. Uansett vil dette først bli å få når Toyota skal på markedet med sin neste RAV4. Vi vil med andre ord ikke se verken hybrid eller elbil av nåværende versjon. Dermed må vi se på den elektriske RAV4 fra Los Angeles som en konseptbil, og en testbenk for et kommende produkt. Det som er mer spennende er at samarbeidet med Tesla begynner å vise resultater relativt raskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer