Toyota tilbake i ledelsen

Statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at bilsalget fortsatt går trått. Toyota har høyest markedsandel, foran Volkswagen og Ford.

4. PLASS: Volkswagen Passat
4. PLASS: Volkswagen Passat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2008 ble Volkswagen Norges mest solgte personbilmerke, med nesten 17.000 solgte personbiler og en markedsandel på 15,1 prosent. Det betød at Toyota, for første gang siden 2000, måtte nøye seg med andreplassen på den norske salgsstatistikken.

I år er imidlertid Toyota tilbake i ledertrøyen. Ved utgangen av mars hadde Toyota solgt (strengt tatt er det registreringer vi snakker om) 2.860 biler, noe som gir en markedsandel på 14,9 prosent. Erkekonkurrent Volkswagen må nøye seg med 2.555 biler så langt, noe som innebærer 13,3 prosent markedsandel.

Avensis, Auris, Yaris og RAV4

Toyotas bestselger er - ikke overraskende - nye Toyota Avensis, som ved utgangen av mars var Norges nest mest solgte personbil med 903 eksemplarer. Men Toyota kan også takke Auris (519, 6.-plass), Yaris (388, 13.-plass) og RAV4 (295, 19.-plass) for sin lederposisjon.

Golf, Passat og Tiguan

Toyota er alene om å ha hele fire modeller inne på topp-20-listen. Volkswagen må i stedet nøye seg med tre modeller. Til gjengjeld er den ene av dem - Golf - Norges mest solgte personbil så langt med 1.001 eksemplarer. Også Passat (581, 4.-plass) og Tiguan (395, 12.-plass) har sikret seg plassering blant de 20 mest solgte bilene her i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer