Toyota tilbake i pizzaklasssen

Toyota har vært på febrilsk jakt etter en mindre varebil enn Hiace. Nå er den her ferdig godkjent med hull i taket og trang førerplass.

Toyota tilbake i pizzaklasssen
Publisert
Sist oppdatert

I januar lanserer Toyota en liten varebil. Donorvogna er en Verso, som vanligvis er en syvseters familiebil. Tidligere var det den utgåtte Toyota Yaris Verso som ble stemplet som kongen av pizzaracere. Nå blir Verso varebil det nærmeste man kommer pizzaracer med Toyotamerke på.

Verso er egentlig litt for liten til å bli varebil og det er litt om og men for å få til dette. Bilen må gjennom en forholdsvis omfattende ombygging. Verso har ett tak som skråner bakover, noe som medfører at man må lage hull i taket for at det skal bli plass til den berømte kassa. Statskassa, som den også kalles, er en målekasse som skal passe inn i varerommet på en varebil klasse 2, og som i dette tilfellet gjør at man må frem med vinkelsliperen.

Hullet i taket tettes med en glassfiberboks. Innvendig settes det også inn nytt innertrekk som utnytter den ekstra høyden.

I tillegg må også skilleveggen på plass. Det er en stålvegg som må være der som skille mellom varerom og forseter. Denne er nå utformet slik at hodekollisjonsputer kan benyttes.

Er det plass?

Ikke nok med at kassa til varerommet gjør at taket må kappes i stykker. Den gjør også at skilleveggen blir stående så langt frem at sitteplassen blir dårlig. 1,96 meter på sokkelesten er for mye. Hvis vi sier fra 1,8 meter og nedover tror vi det blir mer levelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer