Toyota tilbakekaller 26.000 norske biler

Toyota Norge vil i nærmeste fremtid innkalle samtlige Yaris og Yaris Verso av årgangene 1999 til 2004.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota tar ingen sjanser når det gjelder sitt kvalitetsrykte. Etter å ha oppdaget forekomst av rust i et "par-tre" Yaris-gulv innkaller derfor den norske importøren hele den aktuelle bestanden til kontroll. Rustbeskyttelsen av Yaris-gulvet ble revidert i 2005, noe som betyr at det "bare" er 1999-, 2000-, 2001-, 2002-, 2003- og 2004-modellene som vil bli kontrollert. Men fordi Toyota selger så mange biler her i landet, snakker vi likevel om nesten 26.000 biler (15.494 Yaris, 10.245 Yaris Verso).

Nordisk problemstilling

Etter det vi forstår, snakker vi her om en vinter-problemstilling. Rust-kontrollen vil nemlig kun bli gjennomført i Norge, Sverige og Finland, selv om det er solgt flere hundre tusen tilsvarende Yaris og Yaris Verso i andre europeiske land.

Snø og slaps

Rustproblemet, som skal ha blitt observert i noen få tilfeller, skal ha sin bakgrunn i at snø, slaps og is - ofte med innslag av veisalt - har blitt dratt inn i bilene. Når dette har smeltet, har vann rent ned i gulvteppene, der det i enkelte tilfeller har blitt liggende lenge nok til å starte en rustprosess i stålgulvet. Sistnevnte har åpenbart ikke hatt god nok rustbeskyttelse til å motstå rustdannelse når slike forhold har fått råde over en lengre periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer