Toyota tilbakekaller 26.000 norske biler

Toyota Norge vil i nærmeste fremtid innkalle samtlige Yaris og Yaris Verso av årgangene 1999 til 2004.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota tar ingen sjanser når det gjelder sitt kvalitetsrykte. Etter å ha oppdaget forekomst av rust i et "par-tre" Yaris-gulv innkaller derfor den norske importøren hele den aktuelle bestanden til kontroll. Rustbeskyttelsen av Yaris-gulvet ble revidert i 2005, noe som betyr at det "bare" er 1999-, 2000-, 2001-, 2002-, 2003- og 2004-modellene som vil bli kontrollert. Men fordi Toyota selger så mange biler her i landet, snakker vi likevel om nesten 26.000 biler (15.494 Yaris, 10.245 Yaris Verso).

Nordisk problemstilling

Etter det vi forstår, snakker vi her om en vinter-problemstilling. Rust-kontrollen vil nemlig kun bli gjennomført i Norge, Sverige og Finland, selv om det er solgt flere hundre tusen tilsvarende Yaris og Yaris Verso i andre europeiske land.

Snø og slaps

Toyota Yaris
Toyota Yaris Vis mer
Toyota Yaris Verso
Toyota Yaris Verso Vis mer


Rustproblemet, som skal ha blitt observert i noen få tilfeller, skal ha sin bakgrunn i at snø, slaps og is - ofte med innslag av veisalt - har blitt dratt inn i bilene. Når dette har smeltet, har vann rent ned i gulvteppene, der det i enkelte tilfeller har blitt liggende lenge nok til å starte en rustprosess i stålgulvet. Sistnevnte har åpenbart ikke hatt god nok rustbeskyttelse til å motstå rustdannelse når slike forhold har fått råde over en lengre periode.

Kostnadsfritt

Kontrollen vil foregå ved at Toyota-verkstedene kontrollerer tilstanden under gulvteppene, eventuelt utbedrer og setter stålgulvet inn med et rustbeskyttende middel. Kontroll og eventuelle utbedringer vil foregå kostnadsfritt for kunden.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer