Toyota tilbakekaller Lexus

38 norske biler av typen Lexus GS og LS tilbakekalles for sjekk av motorene.

Lexus GS, som sammen med storebror LS kalles tibake grunnet en motorfeil
Lexus GS, som sammen med storebror LS kalles tibake grunnet en motorfeil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbakekallingen gjelder biler som er produsert mellom 2006 og 2008. I Europa er totalt 15.000 biler omfattet, men Toyotas informasjonssjef Espen Olsen understreker at det kun er rapportert 10 tilfeller med faktiske problemer i Europa, og ingen i Norge.

Feilen dreier seg om en svakhet i ventilfjærene på enkelte V6- og V8-motorer i luksusbilene GS og LS. I verste fall og i sjeldne tilfeller kan motorene stoppe, men mer vanlig er ulyder og ujevn tomgang.

- Vi beklager selvfølgelig de ulempene tilbakekallingen medfører for de involverte kundene som vil bli kontaktet snarest. Toyota har ikke registrert dette fenomenet i Norge, og normalt ville kunden få et forvarsel gjennom unormale lyder og vibrasjoner fra motoren, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Trøblete tid

Tilbakekalling kommer etter at ting begynner å normalisere seg for Toyota etter flere tilbakekallingsaksjoner den siste tiden og massiv pressedekning. Men denne gangen er karakteren på feilen langt mindre alvorlig enn tidligere, og det er første gang premiummerket Lexus rammes her i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer