Toyota: Tøff RAV, vennlig Previa

GENÈVE (DinSide Bil): Toyota hadde forpremiere på 2 biler på "dagen før dagen". Og det må til, for etter planen skal Toyota vise 3 - 5 konsepter og produksjonsbiler/motorer før utstillingen er omme.

Publisert

Av Jan Harry Svendsen og Henning SundDen nye, og litt tøffere utgaven av Rav 4 kommer til Norge i august/september i år, og lanseres smatidig som 3-og 5-dørs. Den norske importøren legger kraftig på prisen, for en 5-dørs Rav 4 med 2-liters motor og firehjulstrekk må du betale rett under 300.000 kroner mot dagens modell som koster 274.000 kroner.

Likevel -- da får du en bil som er vesentlig forskjellig fra dagens modell, med blant annet en ny 2-liters VVTi-motor som yter 150 hk (mot dagens 128 hk). Rav 4 har også lagt seg ut i lengde, bredde og høyde med henholdsvis 12, 3,5 og 5,5 cm. For komplette tekniske data, se egen tabell under lenken "Tekniske data Rav 4".

Du kan lese mer om Rav4 og se de offisielle pressebildene 7871">på denne lenken.

Normalisert Previa

Flerbruksbilen Toyota Previa har ligget helt død her i Norge i flere år, og registreringstallene er helt marginale for den utradisjonelle flerbruksbilen fra Toyota. Nå har Toyota laget en ny versjon av bilen -- eden ligner adskillig mer på andre biler vi har sett fra andre produsenter, men har nok mer livets rett enn den gamle modellen med midtmotor og sære løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer