Toyota viser to nye Prius

Bygger bredde med hybridmodeller.

Foto: Toyota
Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2007 meldte Toyota at de ville lansere flere versjoner av Prius, da de viste konseptbilen Hybrid X. Nå, under den pågående bilutstillingen i Detroit, gir Toyota oss svaret. Opp av hatten dro de frem to helt nye versjoner. Den ene har vi skrevet om før, og den er døpt Prius V (for Versatility). Den er en flerbruksversjon av dagens Prius. Den andre har fått det foreløpige navnet Prius C (for Consept).

Dette er den billigste hybriden til nå.

Oppblåst versjon

Prius V er veldig lik dagens modell. Bildene fra vår tidligere sak om den økende familien viser den eksisterende Prius i profil med Prius V i bakgrunnen. På mange måter er det samme bil, bare i oppblåst versjon. De nye målene forteller at bilen er 4,62 lang, 1,78 bred, og 1,57 høy. De samme målene på eksisterende bil er 4,46 x 1,75 x 1,49. Også akselavstanden er noe endret, med 2,78 meter på Prius V, mot dagens 2,70. Formålet med Prius V er å tilfredsstille de som har et behov for mer plass, samtidig som veldig mange foretrekker å sitte høyere. Begge deler tilbys i nye Prius V.

Bilder av Toyota Prius V:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer