Toyota: Yaris cab og sterkere Verso

GENÈVE (DinSide Bil): Mye moro på en gang -- for det første får Yaris Verso sterkere og større motor, og dessuten viser Toyota et "konsept" på Yaris som cabriolet. Trauste Toyota er slett ikke trøtt!

Publisert

Av Jan Harry Svendsen og Henning Sund For å ta det første først: stasjonsvognsvarianten av Yaris får en helt ny 1,5-liters VVTi-motor, dermed har Toytoa en svært bred motorpalett med nye VVTi-motorer på 1,0, 1,3 og 1,5-liter (Yaris), 1,4 og 1,6 (Corolla) og 1,8 i iulike trimmingsgrader til Corolla, Rav4, Celica og MR2.

Den nye 1,5-literen yter 78 kW(106 hk) og 145 Nm, og gir Yaris Verso en akselerasjon fra 0 - 100 km/t på 11,2 sekunder. Det er en forbedring på 1,3 sek i forhold til 1,3-literen, men viktigst av alt er at dreiemomentet øker fra 124 til 145 Nm, en kraftig forbedring som nok merkes svært godt med en fullastet Yaris Verso. For den rommer jo relativt mye bagasje sin beskjedne størrelse tatt i betraktning.

Vi vet foreløpig ikke når denne motoren kommer i handelen i Norge, og til hvilken pris.

Mini-cabriolet

Toyota understreker at Yaris cabriolet er et konsept, men i Genève sies det også at "publikums reaksjon vi avgjøre om bilen skal settes i produksjon". Og det meste tyder på at Yaris cabriolet kan tytes inn på samlebåndet uten større problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer