Toyota Yaris hybrid klar

Yaris blir Toyotas minste og rimeligste hybridmodell. Nå er de første bildene her.

Yaris hybrid blir en spennende småbil som etter alt å dømme setter CO2-rekord i klassen Foto: Toyota
Yaris hybrid blir en spennende småbil som etter alt å dømme setter CO2-rekord i klassen Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede kjørt vanlige Yaris som nylig har kommet til Norge, men det mange har vært spente på er hybridutgaven. Den har ikke vært offisiell før nå, selv om Toyota har annonsert at den er på vei. Toyota er på offensiven og jobber med en rekke nye hybridbiler, og denne bør ha gode forutsetninger for å lykkes i Norge.

Det punktet det knytter seg størst interesse til er naturligvis teknologien, ettersom man allerede vet omtrent hvordan bilen ser ut. Sammenlignet med standardutgaven er det nemlig beskjedne forandringer på utsiden. For det meste dreier det seg om en litt mer aerodynamisk front.

Hva blir CO2-utslippet?

Dessverre er man fortsatt litt knipne med den tekniske informasjonen. Fulle tekniske data har vi derfor ikke, men Toyota opplyser at bilen får "segmentledende CO2-utslipp fra fullhybrid drivlinje". Det er for så vidt ingen overraskelse, ettersom de større modellene Auris hybrid og Prius begge slipper ut 89 gram CO2 allerede i dag. Det er grunn til å tro at Toyota kommer seg et stykke videre nedover med Yaris hybrid, delvis fordi det er en mindre og lettere bil, men også fordi bensinmotoren er mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer