Toyota Yaris: Nytt trumfkort i småbilklassen

For det kan vel neppe stikkes under en stol at Starlet ikke var bilen som kunne utfordre VW Polo og Opel Corsa. Yaris kan nettopp dette; den er mindre, men har bedre plass - og prisen er helt riktig.

Publisert

Med en startpris på lave 123.000 kroner, kan Yaris virkelig utfordre de mest populære småbilene på markedet. Og det er ikke bare fordi prisen er riktig.

I motsetning til Starlet - som var "nok en småbil", er Yaris noe mer enn en småbil. Den er fleksibel, artig og spennende, og den har tekniske løsninger man vanligvis bare finner i langt dyrere biler. Og den kommer med en komplett sikkerhetspakke som forhåpentlig gir deg problemfritt bilhold i lang tid. Yaris leveres nemlig med 3 års bilskadeforsikring, 3 års fri veihjelp, 3 års (eller 50.000 km) fri service og 12 års rustgaranti. Men parkeringsbøter og bompenger må du betale selv.

Smarte løsninger

Med en totallengde på 361 cm, er Yaris 10 - 12 cm kortere enn biler som Opel Corsa, VW Polo og Citroën Saxo. Likevel har den innvendig plass som er fullt på høyde eller til og med langt bedre enn disse bilene. Dette skyldes selvfølgelig at Yaris er bredere og høyere, men også at en del av de innvendige løsningene er smartere. For eksempel kan baksetet skyves frem og tilbake hele 15 cm, noe som fører til at bagasjevolumet øker fra 250 til 350 liter, avhengig av baksetets posisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer