Lekkede bilder av Supra på nett

Toyotas BMW-tvilling avslørt

Kult-bilen kommer snart i helt ny tapning. Nå vet vi endelig hvordan den ser ut takket være en glipp fra Toyota-organisasjonens side. Dinside har alt kjørt den.

SLIK BLIR DEN: Takket være en glipp fra den tyske Toyota-organisasjonens side, er katta ute av sekken og slik ser Toyota Supra ut. Bilen er utviklet i samarbeid med BMW og deler en del komponenter med den nye Z4. Foto: Toyota Deutschland via supramkV.com
SLIK BLIR DEN: Takket være en glipp fra den tyske Toyota-organisasjonens side, er katta ute av sekken og slik ser Toyota Supra ut. Bilen er utviklet i samarbeid med BMW og deler en del komponenter med den nye Z4. Foto: Toyota Deutschland via supramkV.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er supporternettstedet supramkv.com som har publisert de to bildene, som de hevder de har mottatt i en e-post fra den tyske importøren etter at de hadde satt seg på venteliste for den nye sportsmodellen.

Det bekreftes samtidig at den nye Toyotaen skal debutere offisielt på Detroit-utstillingen senere denne måneden.

Som vi kan se tydeligere ut fra disse bildene, har Supra en god del designelementer fra konseptbilen FT-1 fra 2014.

TYSK-JAPANSKE MUSKLER: Dette er Toyotas resultat av samarbeidet med BMW om utvikling av ny, kompakt sportsbil. På bildet fremstår den som ivrig etter å komme i bevegelse. Foto: Toyota Deutschland via supramkV.com
TYSK-JAPANSKE MUSKLER: Dette er Toyotas resultat av samarbeidet med BMW om utvikling av ny, kompakt sportsbil. På bildet fremstår den som ivrig etter å komme i bevegelse. Foto: Toyota Deutschland via supramkV.com Vis mer

Blir 5. generasjon

Vi fikk anledning til å prøvekjøre den kommende slektningen til BMW Z4 i fjor høst, både på vei og bane, og fikk føling med historiens sus.

Vi prøvekjører Toyota Supra på vei og bane utenfor Madrid. Ingen mål, vekter og effekt er foreløpig oppgitt, men bilen bygges side om side med BMW Z4 og deler både plattform, akselavstanden, samt motor og drivverk med denne, så man har en viss pekepinn. Men du kan glede deg. Vis mer Vis mer

Dette er den første Supra-en i historien med bare to seter. Kupeen er godt tilbaketrukket, akkurat som på forbildet GT2000. Der har man funnet inspirasjonen til kulene på taket også. Spoileren på bakluka, som er i plast, trekker paralleller til Supra MK4.

Kultbil

MK4, siste og fjerde generasjon, ble produsert helt fra 1993 og frem til produksjonsstopp i 2002. I Europa var den utstyrt med en treliters rekkesekser med 330 hestekrefter.

Bilen har oppnådd kultstatus i en rekke miljøer. Den har vært kjent for å være en sterk og robust bil, og til manges store begeistring har den også vist seg å tåle mye trimming.

Supra hadde begynt sitt liv i 1978 som en strukket Celica. Den ble etter hvert en egen bilmodell med sekssylindret motor. Det er de to siste generasjonene som anses som de viktigste og kuleste.

Fast&Furious-stjerne

Supra MK4 ble utrolig populær i motorsport, kanskje aller mest i drifting. Det hjalp selvsagt en hel del at en oransje Supra ble kjørt av - nå avdøde - Paul Walker i den første The Fast and the Furious-filmen (som vi i vår anmeldelse kom i skade for å kalle hjernedød underholdning...)

Vi har fortsatt ikke fått noen nøyaktige spesifikasjoner på den nye bilen, men som nevnt er det ikke så veldig lenge til den offisielle avdukingen, og vi regner med å få vite mer da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer