Lekkede bilder av Supra på nett

Toyotas BMW-tvilling avslørt

Kult-bilen kommer snart i helt ny tapning. Nå vet vi endelig hvordan den ser ut takket være en glipp fra Toyota-organisasjonens side. Dinside har alt kjørt den.

SLIK BLIR DEN: Takket være en glipp fra den tyske Toyota-organisasjonens side, er katta ute av sekken og slik ser Toyota Supra ut. Bilen er utviklet i samarbeid med BMW og deler en del komponenter med den nye Z4. Foto: Toyota Deutschland via supramkV.com
SLIK BLIR DEN: Takket være en glipp fra den tyske Toyota-organisasjonens side, er katta ute av sekken og slik ser Toyota Supra ut. Bilen er utviklet i samarbeid med BMW og deler en del komponenter med den nye Z4. Foto: Toyota Deutschland via supramkV.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er supporternettstedet supramkv.com som har publisert de to bildene, som de hevder de har mottatt i en e-post fra den tyske importøren etter at de hadde satt seg på venteliste for den nye sportsmodellen.

Det bekreftes samtidig at den nye Toyotaen skal debutere offisielt på Detroit-utstillingen senere denne måneden.

Som vi kan se tydeligere ut fra disse bildene, har Supra en god del designelementer fra konseptbilen FT-1 fra 2014.

Blir 5. generasjon

Vi fikk anledning til å prøvekjøre den kommende slektningen til BMW Z4 i fjor høst, både på vei og bane, og fikk føling med historiens sus.

Dette er den første Supra-en i historien med bare to seter. Kupeen er godt tilbaketrukket, akkurat som på forbildet GT2000. Der har man funnet inspirasjonen til kulene på taket også. Spoileren på bakluka, som er i plast, trekker paralleller til Supra MK4.

Kultbil

MK4, siste og fjerde generasjon, ble produsert helt fra 1993 og frem til produksjonsstopp i 2002. I Europa var den utstyrt med en treliters rekkesekser med 330 hestekrefter.

Bilen har oppnådd kultstatus i en rekke miljøer. Den har vært kjent for å være en sterk og robust bil, og til manges store begeistring har den også vist seg å tåle mye trimming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer