Kommer før 2025

Toyotas fire tøffe elbiler

En tøff elektrisk pickup vekker mest oppsikt i den nye elbil-satsingen til Toyota. Men en liten elektrisk SUV kommer først.

FØR 2025: Toyota har vist fram 16 nye elektriske biler, inkludert en elektrisk pickup som skal selges ved siden av dagens Hilux. De første bilene kommer om noen måneder, og mange av de andre skal på veien før 2025. Foto: Toyota
FØR 2025: Toyota har vist fram 16 nye elektriske biler, inkludert en elektrisk pickup som skal selges ved siden av dagens Hilux. De første bilene kommer om noen måneder, og mange av de andre skal på veien før 2025. Foto: Toyota Vis mer
Publisert

Tirsdag presenterte Toyota-sjef Akio Toyoda den nye elbil-strategtien til fabrikken. Med 16 nye modeller på rekke og rad, ble dette et dramatisk svar til alle som har kritisert den japanske bilprodusenten for å være en sinke i overgangen til nullutslipps-biler. Toyoda slo han fast at Toyota skal selge 3,5 millioner elbiler i året innen 2030.

Allerede i mai kommer fabrikkens første rene elbil til Norge. bz4X (beyond zero 4-hjulstrekk) som den heter, er en SUV på størrelse med Rav4 og vil få en rekkevidde i underkant av 50 mil.

Etter denne kommer elbilene trillende på rekke og rad. Rekkefølgen på bilene sa Toyota-sjefen ingenting om under sin presentasjon. På spørsmål om når de forskjellige modellene kommer på markedet, svarte Toyoda at noen av bilene vil komme på veien ganske raskt, mens de andre vil bli lansert fram mot 2030.

Mange elbiler før 2025

Den norske Toyota-importøren er selvfølgelig svært fornøyde med den nye elbil-strategien til fabrikken:

– Dette er gull for oss. Det er stor entusiasme både hos forhandlere og kunder etter det som ble vist fram – ikke minst siden flere av bilene ser ut til å være nesten produksjonsklare, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.