Elbil fra Toyota til Norge

Toyotas første elbil vises mandag

Mandag viser Toyota fram sin første elektriske bil - en SUV på størrelse med VW ID.4. Fabrikken skal allerede ha produksjonsdatoer reservert for norske kunder.

ENESTE BILDE: Dette er det eneste bildet av bilen som Toyota foreløpig har offentliggjort. I videoen får man se de første små glimtene av den nye elbilen. Den første elbilen blir på størrelse med dagens Rav4. Video: Toyota Vis mer
Publisert

Det er på bilutstillingen i Shanghai i Kina mandag morgen klokken 03.20 norsk tid, at Toyota viser fram bilen for første gang. Foreløpig er det ikke så mye Toyota har avslørt om den nye elbilen, bortsett fra at det er en mellom-klasse SUV som skal bygges på fabrikkens helt nye e-TNGA plattform og får modell-betegnelsen BZ. Det siste er en forkortelse for «Beyond Zero», som blir betegnelsen på alle Toyotas elektriske biler.

Størrelsen på bilen blir omtrent som dagens Rav4 hybrid, men trolig blir akselavstanden litt lenger for å gi plass til batteriet.

Ny type batterier?

Hvilke batteripakker og rekkevidder den nye bilen får, er ennå ikke offentliggjort. Toyota har lenge jobbet med en helt ny type batterier, såkalt «solide state», som skal gi betydelig lengre rekkevidde og kortere ladetid enn dagens litium ion batteriet. Planen var at disse skulle demonstreres under Tokyo-OL i 2020.

Trolig blir ikke disse batteriene klare for masseproduksjon før i 2024. Det betyr i første omgang tradisjonelle batterier i Toyota BZ.

At dette er Toyotas første elbil er forresten ikke helt riktig. Fabrikken selger allerede en elektrisk utgave av Rav 4 i Kina. I Europa og Norge selger Toyota-konsernet hel-elektriske Lexus UX 300e, men dette er biler bygget på en tradisjonell bensinbil-plattform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer