Se bildene

Toyotas neste el-SUV

Dette er Toyotas neste elbil: En kompakt SUV som blir litt mindre, sportsligere og rimeligere enn dagens bZ4X,

VIKTIG FOR NORGE: Den nye SUV-en treffer midt i et segment som er svært populært hos norske elbilkjøpere. Den er litt mindre enn dagens bZ4X. Foto: Toyota
VIKTIG FOR NORGE: Den nye SUV-en treffer midt i et segment som er svært populært hos norske elbilkjøpere. Den er litt mindre enn dagens bZ4X. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota kom seint på banen med sin første elbil bZ4X, og har i tillegg snublet kraftig i starten. Da alt var klart for å starte utlevering til kunder i mai, ble det full stopp.

Det ble oppdaget at hjul kunne falle av i kritiske manøvrer, og nye hjulbolter måtte utvikles. Da de første kundebilene var klare for tre uker siden, ble det varslet en ny tilbakekalling på grunn av mulig feil på kollisjonsputene foran.

Og ikke nok med det. Da Elbil24.no gjorde den første testen av rekkevidda til bilen i et par varmegrader her hjemme, viste det seg at den langt fra er slik Toyota lover. Den oppgitte rekkevidda til bilen som ble testet var 459 kilometer - Elbil24s tester viste 310 kilometer.

Elektrisk SUV

Nå er turen kommet til den neste elbilen. Under Los Angeles Auto Show, som åpner i morgen fredag, viser Toyota en kompakt SUV, som blir et hakk mindre enn bZ4X. Det betyr at den plasserer seg midt i det segmentet som er mest attraktivt for mange norske bilkjøpere om dagen.

Den får et mer sportslig design enn storebror bZ4X, men bortsett fra det er det ikke så mye Toyota forteller om bilen. Det er heller ikke så lett å bli klok på det lille de sier. Hør bare her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.