Aygo X:

Toyotas nye, kule by-SUV

Dette er Toyotas nye by-SUV Aygo X. Om ikke lenge ruller den ut på norske veier, men uten elektrisk drivverk og firehjulstrekk.

NY STANDARD: Aygo X kommer til å sette en ny standard for de minste bilene på veien, både når det gjelder utseende og størrelse. Men ikke når det gjelder drivverk. Foto: Toyota
NY STANDARD: Aygo X kommer til å sette en ny standard for de minste bilene på veien, både når det gjelder utseende og størrelse. Men ikke når det gjelder drivverk. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biler i det såkalte A-segmentet – de minste bilene på veien – har aldri vært spesielt populære i Norge.

Det kan endre seg når Toyota nå forvandler sin lille Aygo til en by-SUV. Den er tøff å se på, har høy og oversiktlig sittestilling og blir en perfekt bil for trange gater og parkeringsplasser.

Bilen blir 3,80 meter lang. Det er nesten 25 centimeter lengre enn dagens Aygo. I tillegg blir den 18 centimeter bredere og fire-fem centimeter høyere. Akselavstand blir også lengre enn det som er vanlig på en bil i denne klassen. Det betyr blant annet at beinplassen i baksetet kan gjøres større. Denne bilen kommer kort og godt til å sette en ny standard for størrelse i småbilklassen.

Ikke elektrisk

Utseendet er også et ganske stort steg fra dagens Aygo. Ifølge Ken Billes, assisterende designsjef ved Toyotas europeiske designsenter utenfor Nice i Frankrike, vil det japanske bilmerket bevise at det er fullt mulig at også en liten bil kan ha en kraftfull personlighet.

Mange i Norge kunne sikkert tenke seg denne lille SUV-en med et rent elektrisk drivverk ... eller i det minste som en hybrid. Stort sett alle andre biler fra Toyota er hybrider, men slik blir det trolig ikke denne gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer