Toyotas nye våpen mot Passat og Mondeo

Før fylte seks år avløses Toyotas populære Avensis med generasjon III.

Publisert
Sist oppdatert

NYHET: Vi fikk se dagens Toyota Avensis for første gang i november 2002, vi prøvekjørte den første gang i februar 2003 og den ble lansert i Norge i april samme år.

Seks år

Det blir altså en seksåring som avløses av nykommeren, som skal vises for publikum i anledning bilutstillingen i Paris som åpner den 4. oktober. Lansering i Norge vil finne sted i januar/februar.

På pinebenken

Det har knyttet seg spenning til Toyotas nye mellomklassebil siden vi mottok spionbilder av noen kamuflerte eksemplarer i april i år. For en drøy uke siden kunne vi vise dere det aller første bildet av nye Avensis - sedanversjonen sett bakfra.

 • Nå har vi bilde av bilen også forfra, og av stasjonsvognen.
 • Skarpere design

  Nye Corolla, som kom i fjor - kun som sedan her i landet - bar bud om den nye designretningen som vi her ser en skarpere variant av, uten at Toyota har gått så langt som Mazda når det kommer til dynamisk linjeføring. Allikevel aner vi her mer enn et snev av Lexus-design.

  Bestselger

  Uansett kommer denne bilen helt sikkert til å ligge høyt på den norske salgsstatistikken til neste år - den utgående Avensis var i lange perioder Norges mest solgte bil og suveren i mellomklassen helt til nye Passat og senere Ford Mondeo overtok.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer