Compact Cruiser EV

Toyotas tøffeste elbil

Den er tidligere vist fram som konseptbil, men nå har Compact Cruiser EV vunnet en gjev designpris.

BARSK OG AKTIV: Toyotas nye Compact Cruiser er tiltenkt yngre kundegrupper med en aktiv livsstil. Firehjulstrekk er selvfølgelig standard. Foto: Produsenten
BARSK OG AKTIV: Toyotas nye Compact Cruiser er tiltenkt yngre kundegrupper med en aktiv livsstil. Firehjulstrekk er selvfølgelig standard. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Det var i desember at Toyota-sjef Akio Toyoda viste fram 16 nye elbil-konsepter. De skulle være et svar på kritikken om at den japanske produsenten har hatt en lunken holdning til elektriske biler. Toyoda slo samtidig fast at Toyota skal selge 3,5 millioner elbiler i året innen 2030.

Delvis bortgjemt stod Compact Cruiser EV. Den har en design som minner om tidlige generasjoner Land Cruiser og FJ Cruiser. Sistnevnte har vært en suksess i USA, men har ikke vært solgt her hjemme.

Om to år?

Nylig ble Compact Cruiser belønnet med 2022 Car Design Award under den prestisjefylte møbelmessen i Milano. Det bør være en stor oppmuntring for Toyota til å få denne bilen i serieproduksjon så raskt som mulig.

Hvor raskt sa ikke Toyota-sjefen noe om under lanseringen i desember, men vi må trolig vente et par års tid. 24 måneder er vanligvis den tiden det tar fra designet er spikret til en bil er produksjonsklar. Først i elbil-køen etter den store SUV-en bZ4X, som lanseres i disse dager, står en liten crossover som blir en konkurrent til blant andre Peugeot e-2008.

Barsk firehjulstrekker

Compact Cruiser EV er omtrent like stor som dagens Toyota C-HR. Drivverket kan den få direkte fra storebror bZ4X. Det vil si et batteri på 71,4 kWt, en rekkevidde på rundt 50 mil og en ytelse på 204 hestekrefter. Selv om den i utgangspunktet er tenkt som en barsk firehjulstrekker, vil det være naturlig at den også kommer med tohjulstrekk etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.