Toyotas utrolige verden

Norske Toyota-forhandlere kan i dag tilby sine kunder mer enn ti personbilmodeller, noe som i norsk målestokk er en bred modellpalett. Men disse modellene er ingenting sammenlignet med Toyotas fantastiske, globale modellutvalg.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota har lenge vært verdens tredje største bilprodusent, etter de amerikanske konglomeratene General Motors og Ford. Toyota har imidlertid gjort det langt bedre enn sine konkurrenter de siste årene, og gikk i fjor forbi Ford. Dermed er Toyota nå verdens andre største bilprodusent i antall biler.

Enorm omsetning

Hvis vi bruker selskapenes verdi som målestokk, er imidlertid Toyota verdens utvilsomt største bilkonsern. Toyota hadde i fjor en omsetning på rundt 1.038 milliarder kroner. Til sammenligning var det norske brutto nasjonalproduktet (BNP) i 2004 på 1.562 milliarder kroner.

På alle kontinenter

I likhet med de to store amerikanske bilprodusentene, er Toyota en global aktør, som opererer i alle verdensdeler og i de fleste land. Men i motsetning til General Motors og Ford, som har et utall bilmerker i stallene, har Toyota først og fremst konsentrert seg om sitt hovedmerke - Toyota. Dette er årsaken til at det finnes et nærmest utrolig antall bilmodeller med Toyota-emblem i grillen.

Minst 70 modeller

Det er ikke lett å tallfeste hvor mange Toyota-modeller som faktisk finnes. Dette fordi flere modeller selges under ulike navn i forskjellige markeder. Likevel tror vi ikke vi overdriver hvis vi hevder at Toyotas modellpalett på verdensbasis består av rundt 70 modeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.