Trabant gjenoppstår

Få biler er bærere av symboler i samme grad som Trabant. I Frankfurt skal det vises en ny.

Trabant gjenoppstår
Publisert
Sist oppdatert

I 2007 - 50 år etter at Trabant ble lansert - viste den kjente produsenten av modellbiler Herpa en modell av det som ble presentert som "Initiative newTrabi". Målet var å forberede en fremtidig modell som skulle spille på de sterke symbolene Trabant-bilen representerer - rett og slett gi Trabant et nytt og bedre liv. Herpa har laget tusenvis av miniatyrmodeller av klassikeren siden 1990 og fant det naturlig å være pådriver for at en ny generasjon Trabant skulle bli realitet.

Populært

Initiativet viste seg å få stor support blant publikum. En prosess ble initiert som involverte selskapet IndiKar, som utvikler systemer for bilindustrien, og andre aktører - hovedsaklig hjemmehørende i delstaten Sachsen hvor den originale Trabant ble bygget frem til 1991. De høyst ineffektive produksjonsmetodene og den svært lite miljøvennlige totaktsmotoren (introduksjonen av en versjon med firetakts Polo-motor kom for sent), hadde ikke noe i det moderne, gjenforente Tyskland å gjøre.

Nye Trabant blir elbil

Resultatet av initiativet fra 2007 kommer til å bli vist i Frankfurt den 17. september, nesten 20 år etter at produksjonen av kommunist-æraens Trabant ble lagt ned. Modellen som skal vises skal visstnok få navnet Trabant nT. Men mens det i starten var snakk om å utstyre den fremtidige modellen med en motor fra BMW viser det seg at konsortiet som utvikler den fremtidige Trabant kommer til å utstyre bilen med en mer tidsriktig elektrisk drivlinje. Den tyske regjering ønsker å favorisere elektrifisering av biltrafikken og satser på at det i 2020 vil være en million el-biler på veiene i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.