Trabant gjenoppstår

Få biler er bærere av symboler i samme grad som Trabant. I Frankfurt skal det vises en ny.

Trabant gjenoppstår
Publisert
Sist oppdatert

I 2007 - 50 år etter at Trabant ble lansert - viste den kjente produsenten av modellbiler Herpa en modell av det som ble presentert som "Initiative newTrabi". Målet var å forberede en fremtidig modell som skulle spille på de sterke symbolene Trabant-bilen representerer - rett og slett gi Trabant et nytt og bedre liv. Herpa har laget tusenvis av miniatyrmodeller av klassikeren siden 1990 og fant det naturlig å være pådriver for at en ny generasjon Trabant skulle bli realitet.

Populært

Initiativet viste seg å få stor support blant publikum. En prosess ble initiert som involverte selskapet IndiKar, som utvikler systemer for bilindustrien, og andre aktører - hovedsaklig hjemmehørende i delstaten Sachsen hvor den originale Trabant ble bygget frem til 1991. De høyst ineffektive produksjonsmetodene og den svært lite miljøvennlige totaktsmotoren (introduksjonen av en versjon med firetakts Polo-motor kom for sent), hadde ikke noe i det moderne, gjenforente Tyskland å gjøre.

Nye Trabant blir elbil

Resultatet av initiativet fra 2007 kommer til å bli vist i Frankfurt den 17. september, nesten 20 år etter at produksjonen av kommunist-æraens Trabant ble lagt ned. Modellen som skal vises skal visstnok få navnet Trabant nT. Men mens det i starten var snakk om å utstyre den fremtidige modellen med en motor fra BMW viser det seg at konsortiet som utvikler den fremtidige Trabant kommer til å utstyre bilen med en mer tidsriktig elektrisk drivlinje. Den tyske regjering ønsker å favorisere elektrifisering av biltrafikken og satser på at det i 2020 vil være en million el-biler på veiene i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer