Trabant gjenoppstår

Få biler er bærere av symboler i samme grad som Trabant. I Frankfurt skal det vises en ny.

Trabant gjenoppstår
Publisert
Sist oppdatert

I 2007 - 50 år etter at Trabant ble lansert - viste den kjente produsenten av modellbiler Herpa en modell av det som ble presentert som "Initiative newTrabi". Målet var å forberede en fremtidig modell som skulle spille på de sterke symbolene Trabant-bilen representerer - rett og slett gi Trabant et nytt og bedre liv. Herpa har laget tusenvis av miniatyrmodeller av klassikeren siden 1990 og fant det naturlig å være pådriver for at en ny generasjon Trabant skulle bli realitet.

Populært

Initiativet viste seg å få stor support blant publikum. En prosess ble initiert som involverte selskapet IndiKar, som utvikler systemer for bilindustrien, og andre aktører - hovedsaklig hjemmehørende i delstaten Sachsen hvor den originale Trabant ble bygget frem til 1991. De høyst ineffektive produksjonsmetodene og den svært lite miljøvennlige totaktsmotoren (introduksjonen av en versjon med firetakts Polo-motor kom for sent), hadde ikke noe i det moderne, gjenforente Tyskland å gjøre.

Nye Trabant blir elbil

Resultatet av initiativet fra 2007 kommer til å bli vist i Frankfurt den 17. september, nesten 20 år etter at produksjonen av kommunist-æraens Trabant ble lagt ned. Modellen som skal vises skal visstnok få navnet Trabant nT. Men mens det i starten var snakk om å utstyre den fremtidige modellen med en motor fra BMW viser det seg at konsortiet som utvikler den fremtidige Trabant kommer til å utstyre bilen med en mer tidsriktig elektrisk drivlinje. Den tyske regjering ønsker å favorisere elektrifisering av biltrafikken og satser på at det i 2020 vil være en million el-biler på veiene i landet.

250 km rekkevidde

Lite av det tekniske er foreløpig kjent, men av spesifikasjoner som er publisert kan nevnes at bilen skal få solceller på taket til å drive klimaanlegget og for øvrig at rekkevidden på en lading skal bli såpass som 250 kilometer.

Under 100.000?

Bilen forventes å komme i produksjon i 2012, og tyske medier antyder en pris på under 100.000 kroner - noe som etter dagens standarder for elbil-produksjon vil være oppsiktsvekkende lavt.

Bildene viser 1:10-modellen fra 2007

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer