Track-day: Kjør galskapen selv

Ikke la drømmebilen forbli en våt drøm. Her kan du realisere - på lånt tid.

Dette kan være deg for en stakket stund.
Dette kan være deg for en stakket stund. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt om i Europa ligger det uante muligheter for den motorfrelste. Vi har tidligere skrevet om Audi sitt opplegg hvor du kan kjøre deres heftigste modeller på bane, og det for en fornuftig penge. Slike arrangementer er det flust av, og både Porsche, BMW og Mercedes-Benz har tilsvarende.

Det gjelder bare å finne dem.

Er dette drømmen?

Nå er det sannsynligvis mange som har helt andre ønsker enn å kjøre Audi dersom de først skal betale for å få drømmen oppfylt. Det klinger kanskje bedre i øret med navn som Ferrari, Porsche, eller Lamborghini? Tast kode og klar, og drømmen kan være realisert før du aner ordet av det.

Til England: Vi tok turen for å prøve

En kjapp flytur unna

Et av stedene du kan få drømmen gjort til virkelighet er rett utenfor Barcelona. Den spanske storbyen ligger bare en kjapp flytur unna, fortrinnsvis med et lavprisselskap. I det du lander kan du snart stå med et sett eksklusive nøkler i hendene. Turene blir solgt og levert som pakketurer, uten fly. Transporten ned må du med andre ord stå for selv, men når du først lander i Barcelona, så ligger hotellet du skal bo på kun 30 minutter fra flyplassen. Hotell, frokost, og en flaske Cava er inkludert i prisene.

For fattig og rik

Audi R8 er blant bilene som tilbys.
Audi R8 er blant bilene som tilbys. Vis mer


Det finnes flere forskjellige pakker å få kjøpt, med noe varierende innhold. Disse selges stort sett som opphold for en eller to personer, og da for to eller tre netter. De veiledende prisene for et slikt opplegg starter på i overkant av 4.000 kroner, men da har du ikke all verdens av distanse å leke deg på. Inntil 20 km er inkludert i prisen. Deretter starter forhandlingene om økt kjørelengde.

Per i dag har de følgende biler tilgjengelige:

  • Ferrari F360 Modena
  • Ferrari F430 Spider F1
  • Lamborghini Gallardo
  • Lotus Evora
  • Porsche 911 Carrera Cabriolet (996)
  • Porsche 911 Carrera S (997)

Mer informasjon kan du finne på motorclubexperience.com.

For hvermannsen

I England er også slike ”track-days” et utbredt fenomen, og Everyman Racing har et godt innarbeidet konsept. Her kan du velge enten enkeltbiler, eller pakker av flere biler. Full pakke utgjør en hel dags banekjøring, og du kan totalt boltre deg i seks forskjellige biler. Everyman Racing Driving Experiences skryter blant annet av at det var selveste Ferdinand Porsche som startet firmaet, tilbake i 1931.

Kronen på verket

I garasjen huser de biler helt opp i den heftigste klassen, og McLaren MP4-12C er blant doningene. For den nette sum av 75 pund kan får du en introduksjon, samt en gjennomgang av sikkerheten. Deretter er det ut og kjøre – hele 3 miles. Skulle du mene at disse 4,8 kilometerne er litt for lite, så kan du doble pakken. Da får du først to runder med en instruktør, for å gjøre deg kjent. Deretter er det ut og ratte dine tilmålte 6 miles, eller rett under 10 km, som det blir. Etter at du er ferdig får du et sertifikat som forteller hva du har vært med på.

Everyman Racing finner du her.


Det råeste fra Audi til din disposisjon

Deg i en F1-bil

Når vi først er i gang, så kan vi også nevne at du gjennom Vroom.no kan kjøpe deg et sete for en kort tid i en F1-bil på Anderstorp i Sverige til den nette sum av kr. 12.990 kroner. Da må du være beredt til håndtere 650 ville hester.

Skulle ikke dette duge heller, så selger Vroom også en tur med jagerfly i Riga. Her får du først en mengde informasjon om hva du bør og ikke bør gjøre. Deretter har du mulighet for å fly en simulator, før du krabber over i ekte vare, og du selv får holde i stikka underveis i et ekte jagerfly.

Herligheten koster 25.000 kroner, og da er to netter på hotell med frokost inkludert. Det samme med velkomstmiddagen.

For mer informasjon, se www.vrooom.no.

Dersom du ikke har funnet noe som kan tilfredsstille dine lyster blant ovennevnte, så har lastminute.com til enhver tid listet en mengde gode tilbud. Deriblant kjøring med semitrailer, om dette skulle være noe du har lengtet etter.
God tur!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer