Fotgjengere i trafikken

Trafikklys med «mobilfunksjon»

Ekstra lys rettet mot bakken, men Vegdirektoratet er skeptiske.

LYSER OPP: Denne funksjonen lyser opp bakken, slik at også folk med nesa i mobilen vil se at det ikke er klart. Foto: Swarco
LYSER OPP: Denne funksjonen lyser opp bakken, slik at også folk med nesa i mobilen vil se at det ikke er klart. Foto: Swarco Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss ser på dem hver dag, men vi tenker vel ikke mye over trafikklysene, som sørger for at harde og myke trafikanter kommer seg trygt fram.

Mobilgenerasjonen

I Norge er det produsenten Swarco som leverer det aller meste av slike installasjoner, og fra og med i høst starter de monteringen av en ny generasjon med lyshoder.

Som med mye annet går teknologien framover, også her.

En av de nye funksjonene er såkalt SafeLight; en modul som projiserer rødt lys for fotgjengere ned på selve fotgjengerfeltet. En grei funksjon i disse dager, da mange går rundt med nesa ned i mobiltelefonen.

Det var fagnettstedet Veier24 som først omtalte saken.

Jan-Arild Grytnes, salgssjef for Swarco Norge, forteller til DinSide at denne funksjonen allerede er i bruk i Østerrike, Tyskland og Sverige.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger derfra, sier han.

Grytnes påpeker at det bare er rødt lys som vises på bakken ikke grønt.

- Vi gir ikke grønt lys på denne måten. Folk skal se seg for, understreker han.

Når disse nye lysene settes opp her til lands, er det likevel uten denne funksjonen foreløpig, da det er strenge regler for slike ting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer