Trafikkmeldinger fra luften

Hva vil DU høre på din nærradio? Sannsynligheten for at du svarer "Gode trafikkmeldinger" dersom du hører på nærradio når du sitter i bil er svært høy. Og Radio1 i Oslo gir deg nettopp det. Fra lufta. Denne artikkelen er den første i en serie artikler om trafikkmeldinger som DinSide publiserer denne uken.

Publisert

I følge en undersøkelse MMI har gjort, mener hele 84 prosent av Radio1's lyttere at de har nytte av trafikkmeldingene fra landets største nærradio. Og det er bra - for i Oslo er konkurransen fra andre radiokanaler tøff, men Radio1 har et åpenbart fortrinn, nemlig trafikkhelikopteret og dets pilot - Andre Eilertsen.

4 timer hver dag, 5 dager i uka er helikopteret i lufta dersom vær og vind tillater det. Og regulariteten er upåklagelig, om sommeren har helikopteret en regularitet på 90 prosent, i vinterperioden synker det til 70 prosent.

En luftig arbeidsplass

Men hvorfor i alle dager skal man ta i bruk et helikopter for å få til en god trafikktjeneste? Svaret er i alle fall åpenbart etter å ha vært med en tur opp i det blå. Oversikten fra helikopteret er rett og slett fantastisk, og med en toppfart på rett over 250 km/t kan helikopteret dekke store områder på kort tid.

På morgensendingen fra 07 til 09 og på ettermiddagssendingen fra 15 til 17 når helikopteret er på vingene, ringes det inn omlag 200 trafikktips pr. time til trafikkdesken i studio. Men man kan ikke ta for gitt at trafikkmeldingene som ringes inn fra trafikanter gir et helt riktig bilde av hvor store problemer ulike trafikkuhell vil ha. Helikopteret - og/eller reportere som måtte befinne seg i nærheten - brukes derfor til å sjekke ut tips, og til å danne et større bilde av trafikksituasjonen i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer