Trafikkregler i utlandet

En liten fartsoverskridelse kan komme til å koste deg dyrt. Har du overskredet fartsgrensene i Italia, men ikke penger nok til å betale boten, kan politiet med loven i hånd beslaglegge bilen din på stedet. Kanskje ikke akkurat den enden på ferien du drømmer om.

Trafikkregler i utlandet
Publisert

Og det er ikke bare i Italia man går kraftig ut mot ferierende fartsovertredere. Også i Nederland gjør de kort prosess og beslaglegger bilen din hvis du har kjørt for fort --og her selger de den på tvangsauksjon hvis du ikke kan betale boten litt faderlig fort. Så det lønner seg å holde seg innenfor de gitte fartsgrensene, også i utlandet. Og du må ikke tro at du slipper unna å betale bøter selv om du forlater landet som ga deg boten; lovens lange arm finner deg, også etter at du har returnert hjem.

Du skal kjøre mye for fort

Nå skal du selvfølgelig ha kjørt ganske mye for fort før myndighetene beslaglegger bilen din og kanskje selger den for å få krevd inn boten. For at det nederlandske politiet skal beslaglegge bilen din der og da, må du ha kjørt i minst 200 km/t i en 120 km/t-sone. Så det skal en del mer til enn litt uoppmerksomhet fra føreren. Men for alle de som ønsker å teste hva "bilen er god for", er dette ingen god ide på offentlig vei, verken her hjemme eller i utlandet.

Hva fartsovertredelser koster deg her hjemme, kan du lese om her. Her finner du en tabell over fartsgrensene i forskjellige land i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.