Trafikksinker skaper også ulykker

Men MÅ man kjøre i fartsgrensen?

Trege sjåfører irriterer mange. Foto: Colourbox
Trege sjåfører irriterer mange. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å råkjøre skaper farlige situasjoner på veien. Men det kan også trafikksinkene gjøre.

Nølende og usikre sjåfører, og kjøring under fartsgrensen fører også til ulykker. Det kommer frem i en rapport fra Transport Department i Storbritannia.

Og bilistene er enige. I en undersøkelse gjennomført av et britisk forsikringsselskap, svarer 60 prosent at de blir stressa og frustrerte hvis de havner bak en sinke. En tredjedel av dem svarte at de har opplevd nesten-ulykker på motorveien på grunn av trafikksinker.

Et skummelt scenarie kan for eksempel være en sinke som skal inn på motorveien, og legger seg ut i et av filfeltene uten å gasse tilstrekkelig på og komme opp i farten bilene som kjører på motorveien holder. Da kan det lett oppstå skumle situasjoner hvis det kommer en bil i større tempo bak.

45 prosent at dersom de havner bak en trafikksinke vil de ta risken på å gjøre en forbikjøring, selv om ikke forholdene for det er ideelle.

Foreslår egne sinkefiler og fartsbøter

For å få bukt med problemet, ønsket 27 prosent av de som svarte i undersøkelsen at det ble laget egne filer for de som kjører sakte. Enda flere, omtrent 50 prosent, mente det burde være fotobokser som registrerte bilister som kjørte under fartsgrensen, skriver Telegraph.co.uk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer