Trafikksynderne går fri

De skulle ha mistet førerkortet - men er fremdeles på veiene.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

87 prosent av alle som har mer enn åtte prikker på førerkortet, kjører fremdeles på norske veier til tross for at de i følge loven skulle ha mistet førerkortet.

Av 185 personer som har mer enn åtte prikker, er det altså bare 25 som har mistet førerkortet.

Trygg Trafikk har tidligere sagt til VG at de synes prikkbelastningsordningen er for dårlig, og at den reelle effekten av regelen forsvinner ved at så få i praksis mister førerkortet.

Politiinspektør Jan Morgan Guttormsen i Politidirektoratet er enig i at for mange slipper unna med å ha for mange prikker på førerkortet.

Her er fartsverstingene!

Registreres ikke fort nok

Det er særlig to ting som er årsaken til at så mange trafikksyndere slipper unna. Det første er at det tar tid fra man blir registrert i en fotoboks, til man får en prikk på førerkortet. Det andre er at politiet ikke har mulighet til å fradra et førerkort med mindre de samtidig gir et forelegg.

Tar de ikke førerkortet på stedet - kan de heller ikke ta det i ettertid. Med mindre du skulle være så uheldig (?) å få enda et forelegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer