Trafikkulykkene: Stadig alvorligere utfall

Trafikkulykkene får stadig mer alvorlige utfall. Antall trafikkulykker har sunket de siste årene, men antallet drepte som følge av en trafikkulykke har steget.

Trafikkulykkene: Stadig alvorligere utfall
Publisert

Det er også flere drepte eller skadde per ulykke hittil i år enn i fjor - og for så vidt gjelder dette også for årene 1997 og 1998. Men endringene er veldig marginale: 1,46 drepte eller skadde per ulykke de første fire månedene i år, mot 1,43 i fjor, 1,45 i 1998 og 1,43 igjen i 1997. Tallene bygger dessuten kun på ulykker og skader som er rapportert inn til politiet. Ulykker som ikke er innrapportert til politiet er ikke representert i statistikken.

Tallene er offentliggjort av Statistisk Sentralbyrå, og viser den endelige statistikken for drepte og skadde i april måned.

Flere hittil i år enn i fjor

Antall trafikkdrepte i april endte på 20, som fordeler seg på 8 bilførere, 6 bilpassasjerer, 3 motorsyklister, 1 mopedist, 1 syklist og 1 fotgjenger.Med disse kommer antallet mennesker som har omkommet i trafikkulykker på norske veier hittil i år, opp i 90. I løpet de første fire månedene i fjor, var det samme tallet 70, og i gjennomsnitt de siste fem årene er antallet drepte i april 17 mennesker.

Større andel drepte

Ser vi på sammenhengen mellom antall ulykker, antall skadde og antall drepte, er det flere trafikkdrepte per ulykke hittil i år, enn i årene 1997-1999. Ser vi drepte og skadde sammen, er det en større andel drepte i år, enn noen av de tre siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer