Trang og deilig

Audi plasserer en lekker nisjemodell midt oppe i en rekke andre Audi-modeller.

Trang og deilig
Publisert
Sist oppdatert

A5 sportback er en firedørs versjon av A5 kupé. De to ekstra dørene gjør selvsagt adgangen til baksetet enklere, men kupéens størrelse generelt minner mer om en todørs bil enn en firedørs bil. Bagasjerommet har samme løsning som for kombikupé, nemlig at bakruta følger med opp når man åpner bagasjelokket. Dermed blir innlasting enkel. Nedfellbar bakseterygg er også bra og gjør at påhengsmotor og andre ting som ruver i lengden og ikke ikke i høyden, lett får plass.

Minus 4,6 centimeter

Vi starter med hovedproblemet. Nemlig takhøyden i denne bilen, som har soltak. Etter litt e-postaktivitet med importør har det kommet frem at elektrisk soltak tar 4,6 centimeter av takhøyden. For oss skikkelig høye blir det umulig å sitte riktig, og hodet mitt subbet faktisk helt oppe i glassplata. Vi lånte ut bilen til litt mer normale mennesker, og flere ønsket seg mer takhøyde. Selv om jeg tar en god del på egen regning for mine 196 centimeter, så har vi fortsatt en god sak. For eksempel så klarer Porsche å bygge 911 med soltak som jeg sitter helt fint i.

Løsningen i A5 Sportback blir å innta kjørestilling fra Opel Ascona, ala Kongsvinger og Notodden (er selv fra Kongsvinger), nemlig nær-liggende-kjøring. De som husker litt tilbake kan kanskje huske at Ascona-gutta brukte samme ryggvinkel for både kjøring og samleie i førersetet. Ved kjøring var det altså bare så vidt langefingeren rakk nederste del av rattringen. Det samme kan man gjøre i A5, men vi anbefaler aldri en slik kjørestilling. Vi vil sitte riktig! Løsningen blir langt på vei å droppe soltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer