Verdens mest solgte bil

Tre av de fire mest solgte bilene i verden selges ikke i Norge

Samtidig er fire av de ti mest solgte bilene i Norge ikke engang på topp 100-listen globalt.

GAMMEL STORSELGER: Toyota Corolla pleide å selge godt i Norge før i tiden. Men etter 2013 har ikke modellen blitt levert til det norske markedet. Foto: Arne Jönsson / SCANPIX 
GAMMEL STORSELGER: Toyota Corolla pleide å selge godt i Norge før i tiden. Men etter 2013 har ikke modellen blitt levert til det norske markedet. Foto: Arne Jönsson / SCANPIX  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallene sier sitt: Toyota Corolla ble i 2016 - som året før - verdens mest solgte bilmodell. Samtidig setter modellen ny «verdensrekord» med hele 1.365.000 solgte modeller. Dette viser statistikk fra Focus2move.com.

Nedenfor/til høyre kan du se bilsalget i flere viktige land i verden. Lenger ned kan du se totaltallene globalt, sammenlignet med Norge.

Dette var de mest solgte bilmerkene i Europa i 2016.

Uendret topp 3

Litt fascinerende er det å se at Corolla ikke er mestselgende i noen av landene i vårt utvalg. Dessuten har de fleste landene sine egne favoritter.

Norges mest solgte bil, Volkswagen Golf, blir samtidig forbigått av Ford F-serie - en bil som ikke engang selges på det norske markedet.

Selv om rekkefølgen har blitt noe forandret, er pallen med andre ord tapetsert av de tre samme bilene som året før.

Uvanlige Norge

Foruten vår store kjærlighet for Golf, ser vi på salgsstatistikken at Norge ikke akkurat er A4 når det kommer til kjøp av bil.

For eksempel er ikke Norges nest mest solgte bil, Mitsubishi Outlander, engang på topp 100-listen over de mest solgte i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer