Ukens Veteran:

Tre av de morsomste veteranene

Vi har tatt oss en tur i tre av de morsomste bilene fra 80- og 90-tallet. Her er det mye nostalgi og ren kjøreglede!

TREKLØVER: Så forskjellige, men med mye til felles. Raske motorer, lav vekt og lav pris. Eide du en av disse på seint åttitall, var du kongen av gata. Fra venstre: Peugeot 205 1.9 GTI, Honda NSX, Sierra RS Cosworth. Foto: Luc Lacey
TREKLØVER: Så forskjellige, men med mye til felles. Raske motorer, lav vekt og lav pris. Eide du en av disse på seint åttitall, var du kongen av gata. Fra venstre: Peugeot 205 1.9 GTI, Honda NSX, Sierra RS Cosworth. Foto: Luc Lacey Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når var siste gang du bare satt igjen i bilen etter endt kjøretur og nøt det du nettopp hadde opplevd? Bare sittet og glist og hørt på motor og drivverk knitre mens det avkjøles etter heftig pedalbruk, samtidig som du trekker inn lukten av varm olje, bremser, et snev av drivstoff og kjølevæske (hvis du kjører Lotus) mens du kjører turen din på replay i hodet ditt.

Kanskje til og en liten pirring av nervøsitet for å få en telefon fra noen som ikke har samme oppfatning av aktpågivende kjøring som deg?

Det er sikkert ikke ofte, med mindre du har en dedikert bil til formålet. Og selv da er det sikkert sjelden. For min del, skjer det innimellom, når vi tester det siste hotte, eller en bil som noe overraskende byr på kjøreglede. Men det skjer oftere i noe som har noen år på baken. For eksempel i naboens Austin Healey.

Hva har skjedd?

Det er selvsagt flere forklaringer på at følelsen inntreffer sjeldnere. For det første har vi blitt så mange folk på veiene at det ikke lar seg praktisk gjennomføre. Vi ligger for det meste i kø og gidder ikke ta oss tid til å tråkle oss fremover for å få noen sekunder med frihetsfølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer