Brukt SUV

Tre elbil-kupp

Selv om pandemi og krig har fått prisen på brukte elbiler til å skyte i været, er det fortsatt mulig å gjøre gode kjøp. Her er tre brukt-kupp.

BRA BRUKT: Til tross for at prisene både på nye og brukte elbiler er på vei opp, er det mulig å finne noen gode og nesten nye elektriske SUV-er. til en rimelig pris. Foto: Rune Korsvoll
BRA BRUKT: Til tross for at prisene både på nye og brukte elbiler er på vei opp, er det mulig å finne noen gode og nesten nye elektriske SUV-er. til en rimelig pris. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har hørt det mange ganger; pandemien, krigen i Ukraina og så videre har skapt store problemer for bilindustrien. Leveringstiden på nye biler er lang, noe som for enkelte modeller betyr over ett års ventetid. Det betyr igjen at folk kjøper brukte elbiler som gale. Prisene skyter i været.

Dermed er det stadig vanskeligere å gjøre det virkelig store bruktkuppet. Men det finnes fortsatt biler som du kan få til en bra pris. Vi har plukket ut tre. At de ikke bare er elektriske, men i tillegg SUV-er, gjør at de er ekstra ettertraktet.

Hyundai Kona Electric har vært en bestselger i flere år og vant blant annet den store vintertesten til Dagbladet i 2019.

SUV-egenskaper

Mazda MX-30 slo ned som en prisbombe for et par år siden. Den har solgt mye til tross for at den ikke har den lengste rekkevidden.

MG ZS EV er den første kinesiske bilen som har gjort det stort i Norge. Den kom inn på markedet som et friskt pust i 2019, med en pris som ingen andre i klassen var i nærheten av.

De er ikke av de største og har ikke firehjulstrekk. De har imidlertid de andre egenskapene til en SUV, med høy bakkeklaring og oversiktlig sitteposisjon. Dessuten er de relativt nye, har kort kjørelengde og flere år igjen på fabrikkgarantien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.