Hvordan fjerne dugg på frontruta

Tre tips som fjerner dugg i bilen

Dugg på innsiden av bilvinduene er både irriterende og farlig. Problemet kan skyldes at du har trykket feil på denne knappen.

DUGG: Dugg på innsiden av rutene i bilen er plagsomt og i verste fall trafikkfarlig. Her får du tips til hvordan du kan bli kvitt problemet. Video: Berit B. Njarga. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vått vær eller kulde kan føre til dugg på innsiden av vinduene i bilen. Heldigvis fins det enkle måter å bli kvitt problemet på.

Her er våre enkleste tips som hjelper deg med å bli kvitt dugg i bilen.

Ikke resirkuler luften

På dashbordet i bilen din er det en liten knapp som gir mulighet til å resirkulere luften i kupeen. En kald vintermorgen vil du oppnå raskere varme i kupeen dersom du bruker denne knappen. Da stenges det for den kalde luften fra utsiden av bilen.

Når du kjører i en tunell med forurenset luft, eller ligger bak et tungt kjøretøy som slipper ut mye urenset eksos, vil resirkulering av luften sørge for fortsatt god luftkvalitet i kupeen

Sjekk knappen

Men knappen er liten og lett å komme borti uten at du er klar over det. Dessuten er det mange som ikke vet hva den er til.

Når luften resirkuleres, vil ikke fuktighet fra passasjerene eller snøen som har smeltet på mattene, bli sluppet ut. Den fuktige luften blir værende inni bilen. Og da tar det gjerne bare noen minutter før rutene begynner å dugge.

Du bør derfor sjekke at den lille knappen ikke står på og heller slå av resirkuleringen. Da kommer frisk luft inn og «gammel» luft slippes ut. Det tar ofte bare et par minutter før rutene igjen er duggfrie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer