Tre ville Volvoer

Med ”Volvo for life”-slagordet på nummerskiltet stilles en ekstrem XC90 ut på SEMA 2004.

Publisert
Sist oppdatert

SEMA-utstillingene i USA har tradisjonelt vært ettermarkedsleverandørenes show med felger og spoilere fra gulv til tak. Etter hvert har også bilprodusentene fått øynene opp for SEMA-utstillingene, og på bransjeutstillingen som i disse dager avvikles i Las Vegas stiller Volvo med tre ville Volvoer som garantert vil gi garasjetrimmere noe å strekke seg etter.

Volvo XC90 PUV

Volvo XC90 med den nye V8-motoren er under lansering i USA. 315 hestekrefter er nok til at standardutgaven klarer 0-100 km/t på syv sekunder. PUVen, Power Utility Vehicle, har en versjon av V8eren på 4,4 liter som skal yte voldsomme 650 hestekrefter. Volvo avslører lite om hvordan denne effektdoblingen har funnet sted, men innrømmer at motoren fortsatt er under utvikling.

En sekstrinns automatgirkasse har fått den tøffe jobben å formidle kreftene ut til de betydelig dekkene som er mer enn et hakk større enn standarddimensjon. På noen av bildene er det lite terrengbil igjen å spore, bilen er betydelig breddet og senket.

Volvo V50 SV

Denne stasjonsvognen er det Volvo Special Vehicles i Gøteborg som har tuklet med. Med et baklengs luftscoop på panseret, og litt småfiks i motorrommet, skal den 2,5-liters T5-motoren nå levere 340 hestekrefter, 120 hestekrefter mer enn standardutgaven. Firehjulsdrift og sekstrinns manuell girkasse vil antakelig gjøre det enda morsommere å tøyle de nyvunne kreftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer