Tredje Rolls på vei

Rolls-Royce utvider med nok en modell - Phantom Coupé. Dette blir den tredje i rekken etter Phantom og Drophead Coupe.

Publisert
Sist oppdatert

Rolls-Royce sier selv at dette er den mest førerorienterte modellen i Phantom-serien. Den består snart av tre modeller, Phantom, Phantom Drophead Coupe og til slutt Phantom Coupe. Likevel er det lagt mye vekt på det som må kunne kalles ekstremt komfortnivå. Vi har kjørt Phantom på DinSide så vi går også ut i fra at det er riktig.

Kjent motor

Phantom Coupe er utstyrt med en velkjent motor i denne sammenhengen. Det er en V12 bensinmotor med 6,75-liters slagvolum. Den yter 460 hestekrefter og 720 newtonmeter. Det betyr 0 til 100 på under 6 sekunder og en toppfart på 250 kilometer i timen. Rolls-Royce hevder videre at modellen er den mest drivstoffvennlige i segmentet uten å nevne hva den bruker og uten nevne hvilke andre biler som befinner seg i dette såkalte segmentet. Uansett har Coupe 25 prosent større tank enn kabrioletmodellen Drophead Coupe, som igjen skal sikre lengre rekkevidde.

Dører

Tredje Rolls på vei

Tredje Rolls på vei

  1. Store bilder


Phantom Coupe er utstyrt med dører som er hengslet bakover, såkalte ”suicide doors”. Grunnen til at disse dørene har fått dette klengenavnet er at de var forbundet med fare både med bilen i fart og ved innstigning. Hvis en slik dør åpnet seg på 50- og 60-tallet ville de blåse opp og det var stor fare for å falle ut fra flate sofaseter. Sikkerhetsbelter brukte man ikke. Fare var det også ved innstigning i trafikk. Hvis en annen bil treffer en slik dør bakfra vil passasjeren rett og slett bli klemt fast i døråpningen.

Rolls-Royce vil avduke Phantom Coupé på bilutstillingen i Geneve den 4. mars. Hvis du lurer på hva den koster har du antageligvis ikke råd.

Her finner du prøvekjøring av Phantom.

Store bilder finner du her.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer