Derfor er Norge best på elbil

- Trekker tilbake insentivene

Norge har fortsatt de beste elbilfordelene i Europa. Nå er de imidlertid på retur, mener europeisk undersøkelse.

- INSENTIVENE FORSVINNER: Tesla og andre elbiler har blitt meget populære i Norge. Nå kan det imidlertid nærme seg en slutt for de gode insentivene. Foto: Chuck Burton
- INSENTIVENE FORSVINNER: Tesla og andre elbiler har blitt meget populære i Norge. Nå kan det imidlertid nærme seg en slutt for de gode insentivene. Foto: Chuck Burton Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med Frankrike er Norge best tilrettelagt for å kjøpe og eie elbil i Europa. Det kommer fram i en større sammenligning som Dinside har fått fra britiske «Compare the Market».

Du kan se hele rangeringen blant 32 europeiske land lenger ned i artikkelen. Alle de 32 landene tilbyr minst én insentiv for å kjøpe elektrisk bil. Dårligst ut kommer Tyrkia, for å tilby merverdiavgifts-lette på opp til 90 prosent for kjøp av elektrisk bil.

Fordeler på retur?

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at Norge er på topp. Men nå mener det uavhengige britiske sammenlignings-nettstedet at de norske fordelene er på retur.

«Norge har lenge vært en pioner når det kommer til elektriske biler og er landet i verden med det største antallet ladbare biler per innbygger. Derfor er det lite overraskende å se at de leder vei når det kommer til insentiver ...», skriver nettstedet.

Men de legger også til:

«... Nå som elektriske biler har blitt så bredt akseptert i landet, starter Norge med å trekke tilbake elbil-insentivene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer