Trenger du internasjonalt førerkort?

Du trenger ikke internasjonalt førerkort dersom du skal kjøre bil innenfor EU/EØS-området, men skal du lenger bør det være en del av feriebagasjen.

Trenger du internasjonalt førerkort?
Publisert

Kjører du norskregistrert bil innenfor EU/ EØS-området trenger du ikke internasjonalt førerkort, det betyr at du kan kjøre bil i utlandet og bruke det samme førerkortet som du benytter her hjemme.

Her må du ha det

I Russland, Bulgaria, Ukraina og Tyrkia gjelder imidlertid fortsatt regelen om at du må ha et internasjonalt førerkort sammen med ditt ordinære førerkort for å kunne kjøre bil. Bilorganisasjonene anbefaler dessuten bilister som skal til oversjøiske land til å skaffe seg et internasjonalt førerkort. Det betyr at du bør ha med deg et slikt førerkort dersom du for eksempel skal til USA, Canada, Mexico eller Latin-Amerika.

Ikke bare politiet

Det er ikke bare politiet som krever å få se internasjonalt førerkort dersom de stopper deg. Skal du for eksempel leie bil i et land hvor internasjonalt førerkort kreves, kan du bli bedt om å legge det frem. Kan du ikke vise internasjonalt førerkort riskikerer du at bilutleiefirmaet nekter å la deg leie bilen.

Det er dessuten viktig å være klar over at det internasjonale førerkortet ikke er gyldig uten det ordinære førerkortet. Du må derfor ta med deg både det ordinære og det internasjonale førerkortet på reisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.