Vintertriks

Trikset mot frosne dører

Noe av det mest irriterende du oppleve en kald vintermorgen, er at dørene og låsen på bilen er frosset fast. Det tar deg tre minutter og to triks å forhindre det.

FROSSET FAST: Når været går fra varmegrader til kuldegrader, eller når du har vasket bilen i vinter, er sjansen for at dørene fryser fast stor. Vi har trikset som forebygger. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når været slår om fra noen fuktige pluss-grader til flere minus, er sjansen for frosne dører og låser stor. Det samme dersom du har vasket bilen når det er kaldt. Det må til noen ganger i løpet av vinteren, for å få vekk salt og skitt som tærer både på lakken, bremsene og understellet.

Det er to ting du må gjøre for å unngå disse problemene: silikon på listene og tynn olje i låsene og andre bevegelige deler. Hvordan du gjør det, ser du i videoen over.

En silikonstift kjøper du i en rekvisita-butikk for 30 kroner. Smør et tynt lag på gummilistene på alle dørene. Husk også rundt bagasjeluka. Silikon finnes også på spraybokser, men anbefales ikke. Da kommer det ofte en sprut på lakken også, noe som ikke er bra.

En omgang med tynn låsolje i låsene og på de bevegelige delene i låsen, fortrenger vann som måtte ha kommet inn og hindrer frysing. OBS: Bruk ikke låsspray. Den er beregnet på å tine låser som allerede har frosset, og bidrar til å trøke ut låsmekanismen. Det gjør bare problemet enda større neste gang kulda slår til.

For dere som har elbiler: Husk olje på mekanismen som låser ladeluka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer