Tabbe med personlig bilskilt

Trikset som gikk veldig galt

Joseph Tartaro trodde han hadde vært smart. Men så begynte regningene å komme ...

TABBE: Den amerikanske forskeren Joseph Tartaro skulle aldri ha lekt med de amerikanske myndighetene. Foto: Privat
TABBE: Den amerikanske forskeren Joseph Tartaro skulle aldri ha lekt med de amerikanske myndighetene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2016 skulle Joseph Tartaro skaffe nye personlige bilskilt til bilen sin. Sikkerhetsforskeren tenkte ut en kløktig plan, for å å lure de amerikanske myndighetene. På sin egen bil endte han opp med bokstavene «NULL», som er programmeringsspråket for «ingen verdi, eventuelt «udefinert» eller «ingen informasjon».

På denne måten håpet Tartaro at det skulle bli kluss i de forskjellige instansenes papirer, så han aldri måtte betale parkeringsbøter eller bompenger igjen. Det fortalte Tartaro selv på hackerkonferansen Def Con i USA tidligere i august, ifølge Wired. «NULL» kan gjøre at datasystemer oppfører seg merkelig eller ikke fungerer i det hele tatt.

Om du nå får en idé, og tenker at «hey, det der må jeg søke Statens vegvesen om», så la det være. Ifølge Vegvesenets hjemmesider er det allerede noen som har søkt om rettigheten til «NULL».

Bøtene sluttet aldri å komme

Uansett. Det er kanskje ikke så lurt å stjele ideen. Tartaros plan slo nemlig ordentlig feil, skal vi tro flere internasjonale medier.

I begynnelsen var det stille. Men i 2018 startet problemene sakte men sikkert, etter at Tartaro hadde betalt en bot på 35 dollar, for å ha feil klistremerke på registreringsskiltet. Ikke visste han hvordan det kunne ha seg, men forskeren orket ikke å ta kampen om å få pengene tilbake - «det var jo bare 35 dollar ...»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer