Slik justerer du bakluka

Trikset som sparer deg for lakkskader

Du gjør det på 20 sekunder.

LAV GARASJE?: Kan du ikke bruke din elektrisk betjente bakluke fordi den tar oppi garasjetaket? Joda. Sjekk filmen. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Stadig flere biler har elektrisk betjent bakluke. Gjerne med sparkefunksjon, slik at du slipper å sette fra deg bæreposene for å grave frem bilnøkkelen av lomma når du skal fylle bilen etter å ha tømt lommeboka.

Lakkskade

Funksjonen er like gledelig som irritasjonen er høy når bakluka smeller oppi kabelgata på taket i parkeringshuset eller oppi garasjeporten din når du kommer hjem. Gjerne med et lite hakk i lakken som takk for tankeløsheten.

Like sikkert som høsten, legger saltlaken seg i tykke lag på hekken omtrent halve året. Gjett om det lille hakket blir til en stor og fin rustrose etter hvert.

Juster høyden selv

Men slik trenger det ikke være, hvertfall for veldig mange. For de fleste biler gir deg mulighet til å justere hvor høyt bakluka skal gå. Noen i fast bestemte trinn. Andre helt trinnløst.

På denne bilen, en Kia Sorento er det utrolig enkelt. Åpne bakluka med nøkkelen. Trykk nok en gang på samme knapp når du vil den skal stoppe, eller bare hold igjen luka. Hold deretter inne lukkeknappen på bakluka, helt til du hører en kvitteringstone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer