Gjør skade for 50 millioner:

Trillet inn i hage og bod

Det kan bli dyrt å glemme håndbrekket.

DYRE TRILLESKADER: Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, viser fram en typisk trilleskade. Forsikringsselskapet håper ny teknologi skal bidra til at det blir færre trilleskader. Foto: Gjensidige
DYRE TRILLESKADER: Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, viser fram en typisk trilleskade. Forsikringsselskapet håper ny teknologi skal bidra til at det blir færre trilleskader. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Parkerer med motoren i gang med liten gutt i baksetet. Bilen triller nedover en bakke, så vidt mellom to hus og ut på en slette. Bil kondemnert og skader for 250.000. Ingen personskade. Avkortning.»

Trilleskader for 50 millioner

Stresset og distrahert? Da er det i såfall en overhengende sannsynlighet for at du samtidig glemmer noe av det første du lærte på kjøreskolen. Nemlig å sette på håndbrekket når du går ut av bilen. I fjor kostet de såkalte trilleskadene 50 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra Gjensidige. Og har du vært ekstra uaktsom, kan du regne med avkortning på erstatningen fra forsikringsselskapet.

«Bilføreren parkerte på et relativt flatt underlag utenfor huset sitt. Likevel begynte bilen å trille rolig i 150 meter før den nådde en bratt bakke. Farten økte og bilen raste gjennom en hage og traff en redskapsbod. Dette førte til skader for 100 000 kroner på boden, og store materielle skader på bilen. Bare tilfeldigheter gjorde at bilen ikke trillet utenfor et nærliggende stup og ned på taket til et rekkehus rett nedenfor.»

Dette er bare et av mange eksempler fra forsikringsselskapet Gjensidige.

– Det kan være man bare skal en kort tur inn på butikken eller bensinstasjon, eller har glemt håndbrekket på parkeringsplassen utenfor kjøpesenter, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

Frende forsikring har tidligere påpekt at du som regel får fratrekk på forsikringen om det er din skyld at bilen triller av sted på egenhånd, fordi du har glemt håndbrekket og ikke satt bilen i gir, noe forsikringsbransjen ifølge Frende anser som grovt uaktsomt.

Ny teknologi kan redusere skadene

Forsikringsselskapet forventer at ny teknologi kan bidra til å minske antall trilleskader.

- Bilene som selges i dag har ofte ny teknologi og sikkerhetssystemer som gjør at bilen går automatisk i park når en stopper bilen, åpner dører og så videre. Dette gjelder spesielt elbiler/hybridbiler som det blir flere og flere av. Vi tror – og håper derfor at slike ulykker vil reduseres de neste årene. Likevel er bilparken fremdeles dominert av fossile biler med eldre systemer for å sette bilen i ro/park modus, skriver kommunikasjonssjef Arne Voll i en e-post til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer