Gjør skade for 50 millioner:

Trillet inn i hage og bod

Det kan bli dyrt å glemme håndbrekket.

DYRE TRILLESKADER: Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, viser fram en typisk trilleskade. Forsikringsselskapet håper ny teknologi skal bidra til at det blir færre trilleskader. Foto: Gjensidige
DYRE TRILLESKADER: Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, viser fram en typisk trilleskade. Forsikringsselskapet håper ny teknologi skal bidra til at det blir færre trilleskader. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Parkerer med motoren i gang med liten gutt i baksetet. Bilen triller nedover en bakke, så vidt mellom to hus og ut på en slette. Bil kondemnert og skader for 250.000. Ingen personskade. Avkortning.»

Trilleskader for 50 millioner

Stresset og distrahert? Da er det i såfall en overhengende sannsynlighet for at du samtidig glemmer noe av det første du lærte på kjøreskolen. Nemlig å sette på håndbrekket når du går ut av bilen. I fjor kostet de såkalte trilleskadene 50 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra Gjensidige. Og har du vært ekstra uaktsom, kan du regne med avkortning på erstatningen fra forsikringsselskapet.

«Bilføreren parkerte på et relativt flatt underlag utenfor huset sitt. Likevel begynte bilen å trille rolig i 150 meter før den nådde en bratt bakke. Farten økte og bilen raste gjennom en hage og traff en redskapsbod. Dette førte til skader for 100 000 kroner på boden, og store materielle skader på bilen. Bare tilfeldigheter gjorde at bilen ikke trillet utenfor et nærliggende stup og ned på taket til et rekkehus rett nedenfor.»

Dette er bare et av mange eksempler fra forsikringsselskapet Gjensidige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer