Trimming av Toyota med dieselmotorer

Ny elektronikk kan gi dieselmotorer veldig mye ekstra effekt. Toyota kan nå tilby effektøkning til mange av sine modeller.

Trimming av Toyota med dieselmotorer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota tilbyr nå dette til nye og eksisterende kunder. Elektronikken koster mellom 5- og 10.000 kroner og monteres på en halvtime.

Mer avgifter

Med ekstra hestekrefter dukker det også opp flere avgiftskroner som skal betales til statskassen. Personbiler er desidert dyrest, men på varebiler blir ikke denne posten avskrekkende. Vi vet at mange som kjører med slik trimming hopper over dette siste punktet og mener at det ikke er så farlig om staten får alle sine avgiftskroner. Vi synes også at biler i Norge, på grunn av avgiftene, koster uforholdsmessig mye, men oppfordrer ingen til å bedrive ulovligheter.

Mange modeller

Det er Toyota Team Europe (TTE) som har lansert trimmingssettene til flere av D-4D-motorene til Toyota. Både Yaris, Rav 4, Corolla, Corolla Verso og Avensis (forrige modell) kan leveres med økt effekt. Toyota vil av en eller annen grunn ikke godkjenne slik trimming av ny Avensis. På en Rav 4 økes toppfarten med 10-15 kilometer i timen. Effekten økes fra 116 til 150 hestekrefter og dreiemoment økes fra 250 til 305 newtonmeter. Drivstofforbruket skal kun økes ubetydelig. Den ekstra effekten i Rav 4 koster drøye 21.000 kroner i tillegg til selve trimmingssettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer