Trimming av Toyota med dieselmotorer

Ny elektronikk kan gi dieselmotorer veldig mye ekstra effekt. Toyota kan nå tilby effektøkning til mange av sine modeller.

Trimming av Toyota med dieselmotorer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota tilbyr nå dette til nye og eksisterende kunder. Elektronikken koster mellom 5- og 10.000 kroner og monteres på en halvtime.

Mer avgifter

Med ekstra hestekrefter dukker det også opp flere avgiftskroner som skal betales til statskassen. Personbiler er desidert dyrest, men på varebiler blir ikke denne posten avskrekkende. Vi vet at mange som kjører med slik trimming hopper over dette siste punktet og mener at det ikke er så farlig om staten får alle sine avgiftskroner. Vi synes også at biler i Norge, på grunn av avgiftene, koster uforholdsmessig mye, men oppfordrer ingen til å bedrive ulovligheter.

Mange modeller

Det er Toyota Team Europe (TTE) som har lansert trimmingssettene til flere av D-4D-motorene til Toyota. Både Yaris, Rav 4, Corolla, Corolla Verso og Avensis (forrige modell) kan leveres med økt effekt. Toyota vil av en eller annen grunn ikke godkjenne slik trimming av ny Avensis. På en Rav 4 økes toppfarten med 10-15 kilometer i timen. Effekten økes fra 116 til 150 hestekrefter og dreiemoment økes fra 250 til 305 newtonmeter. Drivstofforbruket skal kun økes ubetydelig. Den ekstra effekten i Rav 4 koster drøye 21.000 kroner i tillegg til selve trimmingssettet.

Varebil klasse 2

Den nye Landcruiseren er det også mulig å gjøre noe med. Her øker effekten fra 163 til 205 hestkrefter og dreiemomentet øker fra 343 til 405 newtonmeter. Dette koster cirka 15.000 kroner inkludert avgifter på Landcruiser med grønne skilter.

Trimming av Toyota med dieselmotorer


For 10.000 kroner inkludert avgift kan du også heve effekten i en Hilux fra 102 til 128 hestekrefter. Dreiemomentet stiger fra 260 til 300 newtonmeter.

Med garanti

Toyotas nybilgaranti varer i tre år. Om du monterer Toyotas trimmingssett beholder du denne garantien. Selv om du monterer i bruktbil gjenstår hele gjenværende nybilgaranti som før. Monteringen skal foregå enten hos forhandler eller hos en kvalifisert montør. Benytter du sett fra andre leverandører vil nybilgarantien opphøre.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer