Trimming: Nå kan du bli tatt

Statens Vegvesen har skaffet seg et instrument som avslører trimmede biler. Det kan bety saftige ekstrakostnader for deg som ulovlig har økt effekten i bilen din.

Mange skal passe seg for effektkontrollene som nå er er i gang Foto: Colourbox
Mange skal passe seg for effektkontrollene som nå er er i gang Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere uttrykt vår sterke skepsis til ulike former for elektronisk trimming, ofte kalt chiptuning eller datatrimming. Mer om hvorfor vi er skeptisk til slik trimming, kan du lese i denne artikkelen.

En av farene ved ureglementert trimming, hvor du ikke har fremvist bilen for Statens Vegvesen og betalt ekstra effektavgift, er at du må ut med store summer i avgift og straffeavgift. Det forutsetter imidlertid at man blir avslørt med høyere effekt enn det som står i vognkortet.

Større sjanse for å bli tatt

Og nå er det større sjanse for nettopp det, takket være måleinstrumentet Dynomet, som måler effekten i bilen.

Bjørn Fremstad i Statens Vegvesen, faggruppeleder for kjøretøyavdelingen i Sør-Trøndelag distrikt, forteller til Dinside om bakgrunnen for innkjøpet av Dynomet.

- Myndighetene har tidligere ikke hatt noen mulighet til å kontrollere ombygging og trimming av biler. Vi gjør derfor dette av trafikksikkerhetsmessige årsaker.

Fremstad tror mange biler er trimmet.

- Det er bare å se på finn.no. Det dreier seg om store tall, titusenvis i Norges land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.