Trinnløs, men ikke tannløs Punto

Når bilen i disse dager lanseres i Storbritannia, regner den britiske produsenten med at den kommer til å stå for bær 10 prosent av salget. Men så er det da også et marked som er modent for sportslige småbiler.

Publisert

Når bilen i disse dager lanseres i England, regner den britiske produsenten med at den kommer til å stå for bær 10 prosent av salget. Men så er det da også et marked som er modent for sportslige småbiler.HenningOg i England ble det solgt 18.000 Punto i fjor, mens tilsvarende tall for Norge var….eeh…201 biler.

Dermed blir det for dyrt pr. bil å ta inn slike spesialbiler. Synd, selvfølgelig, for Speedgear ser ut til å være nokså morsom, 7870">vår test av nye Punto med vanlig girkasse fikk nemlig tittelen "Elskelig Italiener". Vi har tidligere 5724">testet Nissan Primera med CVT-kasse (trinnløst gir), og det falt også i smak for de sportslig anlagte. Akkurat nå har vi en Audi A6 2.4 Multitronic inne til test, og også denne CVT-kassen passer godt for de som er litt over middels glad i å kjøre bil.

Og når vi likevel er inne på Audi, sammenlign bildene av girkassen i Fiat Speedgear med girkassen i 5562">Audi Multitronic. Visse likhetstrekk, eller hva?

Trinnløs i 6 - 7 steg

Girkassen i Fiat Speedgear kan brukes trinnløst, men kan "låses" i 6 eller 7 ulike posisjoner som det sjaltes sekvensielt mellom til høyre for selve sjaltegaten ved girspaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer