Trippelturbo i nye BMW M3

BMW-topper har latt slippe noen tips angående nye M3. Og her ser vi den under testing.

Dette er den helt nye BMW M3, basert på 3-serien som ble presentert for bare kort tid siden. Foto: Automedia
Dette er den helt nye BMW M3, basert på 3-serien som ble presentert for bare kort tid siden. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW M3 dukket første gang opp i 1986, altså for et kvart århundre siden. Den ble utviklet som gatelegal versjon av DTM-raceren, for å få typegodkjent sistnevnte for de tyske mesterskapene.

25 år med M3

Datidens M3 var basert på E30-generasjonen og var i begynnelsen utstyrt med en firesylindret 2,3-litersmotor på 195 hestekrefter hvilket ga anselige ytelser i den dengang ganske lette kompaktbilen. Siden har det kommet stadig kraftigere M3-versjoner av generasjonene E36, E46 og - frem til i dag - E90-rekken (kupé, kabriolet og sedan). Det kulminerte ganske nylig med den heftige versjonen BMW M3 GTS med V8-motor, 450 hestekrefter og en toppfart på 305 km/t.

Fornyelse på gang

Og nå venter vi på neste generasjon - som tydeligvis er kommet et godt stykke i utviklingen, skal vi tro disse bildene vi har mottatt fra spionfotografene i Automedia. Kamuflasjen er egentlig ikke så veldig sjenerende, nå som vi vet hvordan nye 3-serie ser ut (les mer om nye BMW 3-serie her!)

Mer ut av mindre

Det har vært spekulert en god del i hva slags mekanikk det vil bli i den nye M3 som, i tråd med dagens trender, blir nødt til å kunne vise til bedre energiutnyttelse og helst ingen reduksjon i ytelsene; snarere tvert i mot. Hva kan så Automedia fortelle oss? Jo, ifølge deres kilder har sjefen for selskapet som kun jobber med M-bilene, Dr Friedrich Nitschke (nei, ikke Nietzsche), innrømmet at det vil bli reduksjon i antall sylindre og i slagvolum, men mer utstrakt bruk av overlading med avansert elektronisk styring for å optimalisere forholdet ytelser/forbruk og utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer